این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۲، شماره ۳، صفحات ۵۱۳-۵۲۷
عنوان فارسی
طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه میدان الکتریکی ضربانی برای فرآوری مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
چکیده: بهرهگیری از آخرین فناوریهای روز دنیا برای حفظ و فرآوری مواد غذایی امری ضروری است. مصرفکنندگان محصولاتی را میپسندند که کمترین تغییر را در طول فرآوری و نگهداری داشتهاند. میدان الکتریکی پالسی (PEF)، یکی از روشهای غیر حرارتی برای فرآوری و نگهداری مواد غذایی شناخته شده است. در این پژوهش یک سامانه میدان الکتریکی ضربانی با استفاده از منبع تغذیه پیوسته با خروجی DC، یک سامانه تولید ضربان مبتنی بر اشمیت تریگر و یک کلید نیمه هادی (IGBT) با گیت درایور، طراحی و ساخته شد و مورد آزمایش قرار گرفت. پارامترهای ورودی برای انجام آزمایشها عبارتند از: ولتاژ، تعداد پالس، بسامد و عرض ضربان. بهمنظور اعمال دو عامل تعداد پالس و بسامد تحریک، یک صفحه لمسی و اتوترانس برای تنظیم ولتاژ به کار برده شد. در ضمن عرض ضربان ثابت (2 میکروثانیه) بود. نتایج حاصل از ارزیابی در دو بخش ارائه گردید. در بخش اول ارزیابی کارکرد سامانه بود که با استفاده از دستگاه اسیلوسکوپ انجام گرفت و موجهایی با ولتاژبالا تولید گردید. در بخش دوم ارزیابی بر روی نمونههای ماهی از لحاظ تاثیر در افزایش میزان پروتئین استخراجی انجام گرفت. برای تحلیل دادهها و بهینهسازی فرآیند از روش سطح پاسخ (RSM) و طرح باکس-بنکن بهرهگیری شد. نتایج بررسی نشان داد که با توجه به ضریب رگرسیونی، اثر فاکتور ولتاژ و توان دوم ولتاژ، بیشترین تاثیر در افزایش میزان استخراج پروتئین نمونهها را داشتهاند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پالس الکتریکی،استخراج پروتئین،سطح پاسخ،بهینه سازی،
عنوان انگلیسی
Design, Construction and Evaluation of Pulsed Electric Field System for Food Processing
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract: Utilizing the latest available technologies is essential for food preservation and processing. Consumers increasingly prefer products that have undergone the least change during processing and storage. Among them, pulsed electric field (PEF) is one of the non-thermal methods of food processing and storage. In this study, a Pulsed Electric Field system was designed, fabricated and then evaluated. For this purpose, a Schmidt-Trigger-based pulse generating system system and a semiconductor key (IGBT) were designed and tested using a gate driver with DC output. The input parameters for the tests included: voltage, number and frequency of pulses as well as pulse width. In order to adjust the two parameters, pulse number and excitation frequency, a touch panel and autotransformer were utilized to adjust the voltage. A constant pulse width of 2 microseconds was used. The results of the evaluation were reported in two parts. In the first part, the evaluation of the system function was performed using an oscilloscope and high voltage waves were produced. In the second part, the evaluation of the fish samples was performed in terms of the effect on the value of extracting protein. The Response-Surface method and Box-Bhenken scheme were used for data analysis and process optimization. Results of analyses showed that based on regression coefficients, the effect of the voltage factor and the second voltage factor had the highest influence on Protein extraction increase.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پالس الکتریکی,استخراج پروتئین,سطح پاسخ,بهینه سازی
نویسندگان مقاله
مهدی نوجوان |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سعید مینایی |
عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تربیت مدرس
شهریار صرامی |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، پژوهشکده کشاورزی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_83653_936face3b03a886dcdc896b481985b99.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات