این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۵۲، شماره ۱، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی بررسی انتقال جرم و سینتیک خشک کردن موسیر به روش مایکرویو
چکیده فارسی مقاله موسیر یکی از گیاهان بومی ایران با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی است. در این پژوهش، تأثیر روش مایکروویو (در توان‌های 450، 600، 750 و 900 وات) بر مشخصه‌های خشک‌کردن موسیر بررسی گردید. بررسی سینتیک فرآیند نشان داد که از بین 10 مدل ریاضی متداول، مدل دو جمله‌ای بهترین انتخاب در محدوده‌ی توان450 وات تا 900 وات بود. با افزایش توان مایکرویو، زمان خشک‌شدن کاهش و سرعت آن افزایش یافت. کمترین زمان خشک‌کردن در 900 وات و برابر 18 دقیقه بود که در مقایسه با خشک‌کردن با هوای گرم (400 دقیقه) 5/95 % کاهش داشت. نتایج نشان داد با افزایش توان مایکرویو ضریب نفوذ افزایش و انرژی فعال‌سازی کاهش می‌یابد. بیشترین ضریب نفوذ، 7-10×2/1 مترمربع بر ثانیه و کمترین انرژی فعالسازی، 3/5 وات بر گرم برای توان 900 وات به دست آمد. توان بهینه از لحاظ تغییر رنگ کل 450 وات و از نظر شاخص قهوه‌ای شدن 900 وات بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله &،quot،انرژی فعالسازی&،quot،،&،quot،پارامترهای رنگ&،quot،،&،quot،روش مایکروویو&،quot،،&،quot، سینتیک خشک‌کردن&،quot،،&،quot،نفوذپذیری&،quot،،

عنوان انگلیسی Study on the Mass Transfer and Drying Kinetics of Allium stipitatum by Microwave Method
چکیده انگلیسی مقاله Shallot (Allium stipitatum) is one of the native plants of Iran with antioxidant and antimicrobial properties. In this study, the effect of microwave method (in the powers of 450, 600, 750 and 900W) on drying characteristics of Shallot was investigated. Process kinetics study showed that among 10 common mathematical models, two term model was the best choice in the power range of 450 to 900W. As the power of the microwave increased, the drying time was decreased and its drying rate was increased. The minimum drying time was 18 minutes at 900 W, which was 95.5% less than hot air drying time (400 minutes). The results showed that with increasing microwave power, the diffusion coefficient increases and the activation energy decreases. The maximum effective moisture diffusivity was obtained 1.2×10-7 (m2/s) and the minimum activation energy was obtained 5.3 W/g for microwave power of 900 W. The optimum power was 450W in terms of total color change (∆E) and 900W in terms of browning index (BI).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله &,quot,انرژی فعالسازی&,quot,,&,quot,پارامترهای رنگ&,quot,,&,quot,روش مایکروویو&,quot,,&,quot, سینتیک خشک‏کردن&,quot,,&,quot,نفوذپذیری&,quot

نویسندگان مقاله حبیب اله عباسی |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول، ایران

نرگس لایقی نیا |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول، ایران

فاطمه بی باک |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول، ایران

صفورا کریمی |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول، ایران


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_81204_c665faa5928dca51d6455d5cb6452284.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات