این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۲، شماره ۱، صفحات ۳۷-۵۳
عنوان فارسی
پیشفرآوری ازنکافت کاه گندم با هدف بهبود لیگنینزدایی: استفاده از روش سطح پاسخ برای مدلسازی و بهینه-سازی فرآیند
چکیده فارسی مقاله
کاه گندم بهطور گسترده برای خوراک دام و در پالایشگاههای زیستی برای تولید قند استفاده میشود. با این حال، سلولز بهعنوان منبع اصلی قند، توسط لیگنین محافظت شده است. ازن اکسیدکنندهای قوی است که میتواند لیگنین را تجزیه و سلولز را برای هضم آنزیمی در دسترس قرار دهد. هدف از این پژوهش لیگنینزدایی کاه گندم با فنآوری ازنکافت بهعنوان یک فرآیند سبز، محیطزیست پسند و انرژی کارآمد است. مدلسازی و بهینهسازی با استفاده از روش سطح پاسخ و با بررسی اثرات پنج عامل نرخ تولید ازن (1، 2 و 3 گرم بر ساعت)، زمان ازندهی (15، 30 و 45 دقیقه)، نرخ جریان (0، 3 و 6 لیتر بر دقیقه)، محتوای رطوبت (100، 200 و 300 درصد وزنی) و مقدار اوره (0، 5/1 و 3 درصد وزنی) انجام شد. یافتههای این پژوهش بیشینه لیگنینزدایی (50 درصد) را در بیشترین سطوح عاملهای نرخ تولید ازن، زمان، نرخ جریان، اوره و کمترین سطح رطوبت نشان داد. عاملهای نرخ جریان و محتوای رطوبت بهترتیب با بیشترین تأثیرگذاری (36 و 20 درصد)، مؤثرترین پارامترها در فرآیند لیگنینزدایی بودند. در شرایط بهینه، 8/49 درصد لیگنینزدایی در نرخ تولید ازندهی 3 گرم بر ساعت، زمان 45 دقیقه، نرخ جریان 7/5 لیتر بر دقیقه، رطوبت 100 درصد وزنی و مقدار اوره 3 درصد وزنی با شاخص مطلوبیت 99/0 حاصل شد. روش سطح پاسخ توانست برازش بالایی بین دادههای آزمایشی و پیشبینی شده با ضریب تبیین 90/0 ایجاد کند. یافتهها نشان داد که فرآیند ازنکافت با استفاده از عاملهای پیشنهادی میتواند برای لیگنینزدایی کاه گندم مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کاه گندم،ازنکافت،لیگنینزدایی،آنالیز مطلوبیت،روش سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
Ozonolysis Pretreatment of Wheat Straw for Enhanced Delignification: Applying RSM Technique for Modeling and Optimizing Process
چکیده انگلیسی مقاله
Wheat straw is widely used for animal feed and biorefinery to sugar production. However, cellulose, which is the major source of sugar, is protected by lignin. Ozone is a powerful oxidizer that can deconstruct lignin and makes cellulose accessible to enzymatic digestion. The aim of this study is the delignification of wheat straw using ozonolysis technology as a green, environmentally friendly, and energy-efficient process. Modeling and optimization were performed by response surface methodology and the effects of five factors including ozone production rate (1, 2, and 3 g/h), reaction time (15, 30, and 45 min), the flow rate of ozone/oxygen (0, 3, and 6 L/min), moisture content (100, 200, and 300% w/w) and urea (0, 1.5, and 3% w/w) were investigated. The results of this study showed that the highest delignification (50%) was observed in the highest levels of ozone amount, time, flow rate, urea, and the lowest level of moisture content. The flow rate and moisture content factors were the most contributing factors in the delignification process with 36 and 20%, respectively. Under optimal conditions, 49.8% of delignification was obtained at an ozone amount (3 g/h), time (45 min), flow rate (5.7 L/min), moisture content (100% w/w), and urea amount (3% w/w) with a desirability index of 0.99. The response surface method creates a desirable fitness between the experimental and predicted responses with R2=0.90. The results showed that the ozonolysis process using the proposed factors can be used to delignification of wheat straw.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کاه گندم,ازنکافت,لیگنینزدایی,آنالیز مطلوبیت,روش سطح پاسخ
نویسندگان مقاله
مرضیه قربانی |
گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، تهران، ایران
محمدحسین کیانمهر |
گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
اکبر عرب حسینی |
گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
علی اسدی الموتی |
گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
رضا صادقی |
گروه حشره شناسی و بیماری های گیاهی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_81209_e4c20b9417626440cc710319627c1466.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات