این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۵۲، شماره ۱، صفحات ۹۵-۱۰۶

عنوان فارسی تغییرات فیزیکی میوه زیتون و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی روغن زیتون فرابکر رقم روغنی کشت داده شده در استان گلستان طی دوره رسیدگی
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش، بهترین زمان برداشت میوه زیتون رقم روغنی استان گلستان، با بررسی ویژگی‌های فیزیکی وشیمیایی روغن استحصال شده از آن در ماه‌های مهر، آبان و آذر تعیین شد. بیشترین نسبت میوه به هسته و میزان اسید اولئیک (60/62 درصد)، در دوره سوم برداشت به دست آمد. پس از آن، به ترتیب، اسید پالمیتیک (66/18 درصد)، اسید لینولئیک (33/16 درصد) و اسید استئاریک (3 درصد) بیشترین میزان اسیدهای چرب را داشتند. نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک، میزان اسیدیته و مقدار فنول کل طی دوان رسیدگی روند افزایشی داشت. بیشترین ترکیب استرولی بتاسیتواسترول (از 22/83 الی 08/90 درصد) بود که به همراه عدد پراکسید ( از 05/2 الی 05/7 (meqO2/kg oil)) طی سه دوره برداشت روند نزولی داشت. با توجه به افزایش نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک و نیز بالابودن نسبت کمپسترول به استیگمااسترول، بهترین زمان برداشت زیتون رقم روغنی استان گلستان، دوره سوم برداشت (آذر) تعیین شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دوره رسیدگی،روغن زیتون بکر،زیتون،زمان برداشت،

عنوان انگلیسی The Physical Changes of Olive Fruit and Physicochemical Properties of Extra Virgin Olive Oil of Roughani Variety Cultivated in Golestan Province During the Maturation Period
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the best time to harvest olive oil of Roughani variety in Golestan province was determined by examining the physicochemical properties in the months of October, November and December. The highest fruit-to-core ratio and the amount of oleic acid (62.60%) were obtained in the third harvest period. After that, palmitic acid (18.66%), linoleic acid (16.33%) and stearic acid (3%), respectively, accounted for the largest amount of fatty acids. The ratio of oleic acid to linoleic acid, the amount of acidity, and the amount of total phenol increased during fruit ripening. The highest sterol compound was beta-sitosterol (from 83.22 to 90.02%), which, along with peroxide ((2.05 to 7.05 (meqO2/kg oil)), declined over three harvesting periods. Due to increasing the ratio of oleic acid to linoleic acid and also the high ratio of cholesterol to stigmasterol, the best time to harvest olives for Roughani variety of Golestan province was determined in the third period of harvest (December).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله دوره رسیدگی,روغن زیتون بکر,زیتون,زمان برداشت

نویسندگان مقاله جعفر قرگوزلو |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد صفادشت، کرج، ایران

انوشه رحمانی |
استادیار، پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد ، کرج ، ایران

مسعود هماپور |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد صفادشت، کرج، ایران

لادن رشیدی |
استادیار گروه پژوهشی مواد غذایی ، پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_81214_d1d5f3b5585279a2efcadd31fe93daee.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات