این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۱، شماره ۳، صفحات ۶۵۵-۶۶۲
عنوان فارسی
بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی اسید گالیک، متیل گالات و اسید سیرنجیک در روغن سویا
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر، پایداری اکسایشی اسید گالیک، متیل گالات و اسید سیرنجیک در چهار سطح غلظتی (200، 400، 800 و 1600 پیپیام) و سه دمای 110، 120 و 130 درجه سلسیوس در روغن سویا با استفاده از رنسیمت مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد، ساختار اسیدچربی این روغن عمدتاً حاوی اسید لینولئیک (01/51 درصد)، اسید اولئیک (50/24 درصد)، اسید پالمیتیک (20/12 درصد) و اسید لینولنیک (10/7 درصد) بود. در دماهای مختلف، میزان دوره القاء اسید گالیک، متیل گالات و اسید سیرینجیک (از 200 به 1600 پیپیام) به ترتیب در محدوده 90/2 الی 49/17، 38/2 الی 94/16 و 27/1 الی 41/5 ساعت قرار داشت. با افزایش غلظت اسید گالیک، متیل گالات و اسید سیرنجیک یا کاهش دما، میزان پایداری اکسایشی افزایش و درنتیجه سرعت اکسایش کاهش یافت. فعالیت آنتیاکسیدانی اسید گالیک و متیل گالات در روغن سویا در دماهای مختلف چندان تفاوتی نداشت، ولی اسید سیرنجیک قدرت کمی در پایداری اکسایشی روغن سویا نسبت به نمونه شاهد از خود نشان داد. به طورکلی، اسید گالیک و به ویژه متیل گالات دارای توان بالایی در ارتقاء پایداری اکسایشی روغنهای خوراکی خصوصا روغن سویا هستند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید سیرنجیک،اسید گالیک،پایداری اکسایشی،روغن سویا،متیل گالات،
عنوان انگلیسی
Investigation on the Antioxidant Activity of Gallic Acid, Methyl Gallate and Syringic Acid in Soybean Oil
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, oxidative stability of gallic acid, methyl gallate, and syringic acid at four concentration (200, 400, 800, and 1600 ppm) and three temprature (110, 120, and 130 °C) levels in soybean oil was studied using rancimat. The results showed that the fatty acid profile of this oil, mainly consist of linoleic acid (51.01 %), oleic acid (24.50 %), palmitic acid (12.20 %), and linolenic acid (7.10 %). Among various tempretures, the induction period of gallic acid, methyl gallate, and syringic acid (200-1600 ppm) was at the range of 2.90 to 17.49, 2.38 to 16.94, 1.27 to 5.41 h, respectively. With increasing the conceration of gallic acid, methyl gallate, and syringic acid or decreasing temperature, the oxidative stability was increased, thus oxidation rate was decreaed. Antioxidant activity of gallic acid and methyl gallate in soybean oil were not difference at different temperatures, but syringic acid showed lower power in oxidative stability of soybean oil, as compered with control sample. Generally, gallic acid and especially methyl gallate have high potential in increasing oxidative stability of edible oils, specially soybean oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسید سیرنجیک,اسید گالیک,پایداری اکسایشی,روغن سویا,متیل گالات
نویسندگان مقاله
مصطفی نجفی امیری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی مهندسی و علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران
رضا فرهمندفر |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
مهدی چرمچیان لنگرودی |
گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده فنی مهندسی و علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_78886_83636f916fed523a71bd144641139283.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات