این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۱، شماره ۲، صفحات ۴۰۷-۴۱۸
عنوان فارسی
افزایش عمر نگهداری گوشت گاو با استفاده از پوشش خوراکی زیست فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگوی سیاه بارگذاری شده با اسانس زیره سیاه
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، تأثیر پوشش تهیه شده از موسیلاژ دانه بالنگوی سیاه حاوی اسانس زیره سیاه بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی گوشت گاو بررسی گردید.پوشش خوراکی بهطور معنیداری از افزایش pH و افت رطوبت و کاهش سفتی بافت نمونههای گوشت جلوگیری کرد و نمونههای پوششیافته پایداری اکسایشی بالاتری (عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید پایین) داشتند. رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا و مولد فساد در گوشت گاو پوششیافته بهطور معنیداری کمتر از نمونه شاهد بود (p < 0.05) و این اثر در غلظتهای بالاتر اسانس بیشتر مشهود بود. ویژگیهای حسی گوشت گاو نیز در حضور پوشش خوراکی زیست فعال بهتر حفظ گردید. پوشش خوراکی بر پایه موسیلاژ بالنگوی سیاه و اسانس زیره سیاه میتواند بهعنوان نوع جدیدی از بستهبندی زیست فعال جهت افزایش پایداری اکسایشی و میکروبی و بهبود ویژگیهای حسی محصولات گوشتی در نظر گرفته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوشت گاو،تغییرات بار میکروبی،بافت،ویژگیهای حسی،
عنوان انگلیسی
Increasing Beef Shelf Life Using Bioactive Edible Coating Based on Dragon’s Head Seed Mucilage Loaded with Caraway Essential Oil
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the effect of edible coating prepared from dragon’s head seed mucilage loaded with caraway essential oil was investigated on the physicochemical, microbial, and sensory properties of meat. The edible coating significantly inhibited the pH increment and moisture and texture losses of meat, and the coated samples had higher oxidative stability (lower peroxide and thiobarbituric acid values) compared to the control one. The growth of pathogenic and spoilage microorganisms in the coated meats were significantly lower than that in the control sample (p < 0.05) and this effect was more pronounced in the presence of higher essential oil concentrations. The sensory properties of meat were also preserved better in the presence of the bioactive edible coating. The edible coating based on the dragon’s head and caraway essential oil could be considered as a novel bioactive packaging to increase the oxidative and microbial stability and improve the sensory properties of meat products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گوشت گاو,تغییرات بار میکروبی,بافت,ویژگیهای حسی
نویسندگان مقاله
محمد نوشاد |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
محمد حجتی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
بهروز علیزاده |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_77061_6c8da4e3956dde79ee13200abb319692.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات