این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۱، شماره ۲، صفحات ۴۷۱-۴۸۴
عنوان فارسی
کاربرد پوشش خوراکی کامپوزیتی کربوکسیمتیلسلولز/پکتین حاوی عصاره رازک بر ماندگاری برشهای تازه پرتقال در شرایط سرد
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش برشهای تازه پرتقال در پوششهایی خوراکی کامپوزیتی شامل پکتین (در مقدار ثابت، یک درصد)، کربوکسی متیل سلولز (صفر، 1 و 2 درصد) و عصاره رازک (صفر، 5/0 و 1 درصد) غوطهور شده و برای مدت 4، 9 و 14 روز در یخچال نگهداری شدند. سپس ویژگیهای نمونهها با آزمونهای کیفی شامل pH، اسیدیته، آنتیاکسیدان، فنل کل، رنگ، ویتامین C و پذیرش کلی بررسی گردید. در ادامه شرایط بهینه بر اساس نتایج آزمایشات تعیین شده و دو نمونه برای آزمونهای تاییدی انتخاب گردید. نمونه بهینه (شامل پوشش پکتین 1 درصد، کربوکسی متیل سلولز (CMC) 88/1 درصد و عصاره رازک 1 درصد) و شاهد (بدون پوشش خوراکی) به مدت 10 روز در یخچال نگهداری شدند و علاوه بر آزمایشات فوق دو آزمون بررسی بافت (نفوذ) و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) بر روی آن ها انجام گرفت. بررسی نتایج آزمایشات نشان داد که CMC و عصاه رازک از اکسیداسیون ویتامین C جلوگیری کرده بودند. پوشش خوراکی کامپوزیتی، به خصوص درصد بالای CMC توانست مقدار ویتامین C را در برشهای تازه پرتقال به خوبی حفظ کنند. همچنین بین نتایج آزمایشات نمونه شاهد و بهینه اختلاف معنی داری وجود داشت که نشان دهنده تاثیر مثبت پوشش خوراکی مورد استفاده در نگهداری برشهای تازه پرتقال بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوششهای خوراکی،زیست فعال،نگهداری،برشهای تازه پرتقال،بهینه سازی،
عنوان انگلیسی
Application of the Edible Coating of Carboxy Methyl Cellulose/Pectin Composite Containing Humulus lupulus Extract on the Shelf Life of Fresh Cute Oranges at Cold Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the fresh slices of orange were immersed in composite edible coatings including pectin (constant value, 1%), carboxymethyl cellulose (0, 1, 2%) and Humulus lupulus extract (0, 0.5 and 1%) and were kept in the refrigerator for 4, 9 and 14 days. Then, the characteristics of the samples were evaluated by qualitative tests including pH, acidity, antioxidant activity, total phenol, color properties (ΔE), vitamin C and total acceptance. In the following, the optimum conditions were determined based on the results of the tests and two samples were selected for validation tests. The optimum samples (including 1% pectin coating, 1.88% carboxymethyl cellulose (CMC) and 1% Humulus lupulus extract) and control (without edible coating) were kept in the refrigerator for 10 days and in addition to the above tests, two tests of texture analysis (penetration test) and Fourier-transform infrared spectroscopy (FT-IR analysis) were performed on them. The examination of the results showed that CMC and Humulus lupulusextracts prevented the oxidation of vitamin C. Composite edible coatings, especially in the high percentage of CMC, were able to maintain good vitamin C content in the fresh slices of orange. There was also a significant difference between the results of the control and optimum sample tests, indicating the positive effect of the edible coating used on the fresh slices of orange.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پوششهای خوراکی,زیست فعال,نگهداری,برشهای تازه پرتقال,بهینه سازی
نویسندگان مقاله
مسعود نوروزی زاده |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم وصنایع غذایی، موسسه آموزش عالی صبا، ارومیه، ایران
سجاد پیرسا |
گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
صابر امیری |
دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
لعیا رضازاد باری |
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_77115_eee55bf52383012622192805e2403296.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات