این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
اقتصاد کشاورزی و توسعه، جلد ۳۰، شماره ۱، صفحات ۱-۲۸

عنوان فارسی تبیین آثار انتشار آلودگی و بهره‌برداری از منابع طبیعی بر امنیت غذایی
چکیده فارسی مقاله امنیت غذایی دارای ابعاد گوناگون در حوزه‌ های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، منابع طبیعی و محیط زیست و از مهم‌ترین مؤلفه‌های توسعه است. منابع طبیعی و محیط زیست در حیات و توسعه جوامع بشری و برقراری امنیت غذایی نقش و اهمیت به‌سزا دارند. در مطالعه حاضر، اثر انتشار آلودگی و بهره‌برداری از منابع طبیعی بر امنیت غذایی در ایران در قالب الگوی VECM در دوره زمانی 1371 تا 1396 بررسی شد. نتایج مطالعه نشان داد که در دوره مورد بررسی، اثر بهره‌وری انرژی در بخش کشاورزی، ارزش افزوده بخش کشاورزی و بهره‌برداری از منابع طبیعی بر شاخص امنیت غذایی ایران مثبت است؛ همچنین، متغیرهای انتشار گاز دی‌اکسید کربن در بخش کشاورزی و نرخ بیکاری بر امنیت غذایی اثر منفی دارند؛ ضریب متغیر ECM نیز نشان­دهنده آن است که در هر دوره، 73/5 درصد از خطای عدم تعادل از بین خواهد رفت. از این‌رو، با توجه به اثرگذاری مثبت بهره‌وری انرژی، ایجاد زیرساخت لازم برای ارتقای آن در بخش کشاورزی به ‌منظور افزایش تولیدات این بخش و در نتیجه، کاهش انتشار آلودگی در راستای بهبود امنیت غذایی توصیه‌ می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله امنیت غذایی، بهره‌وری انرژی، ارزش‌افزوده بخش کشاورزی، تخلیه منابع طبیعی، شاخص جهانی شدن،

عنوان انگلیسی Explaining the Effects of Pollution Emission and Natural Resource Exploitation on Food Security in Iran
چکیده انگلیسی مقاله Food security has various dimensions in the economic, social, cultural, natural resources and environmental fields, which is one of the most important components of development. Natural resources and the environment play an important role in the life and development of human societies and the sustainability of food security. In the present study, the effects of pollution emission and exploitation of natural resources on food security in Iran in the form of VECM model in the period of 1992-2017 were investigated. According to the results, energy productivity in the agricultural sector, value added in the agricultural sector and the use of natural resources in the studied period had a positive effect on Iran's food security index; in addition, the variables of carbon dioxide emission in the agricultural sector and the unemployment rate had a negative effect on the food security. The coefficient of the ECM variable indicated that in each period, 5.73 percent of the imbalance error would disappear. Establishing the necessary infrastructure to improve energy productivity in the agricultural sector, in order to increase production in this sector and thus, reduce the spread of pollution is recommended to improve food security, given the positive impact of energy efficiency.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله امنیت غذایی, بهره‌وری انرژی, ارزش‌افزوده بخش کشاورزی, تخلیه منابع طبیعی, شاخص جهانی شدن

نویسندگان مقاله حسین نوروزی |
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سعید یزدانی |
نویسنده مسئول و استاد اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://aead.agri-peri.ac.ir/article_127066_b8dc27074ccf8fde49b3b8f5144f51fd.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات