این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
اقتصاد کشاورزی و توسعه، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۱۷-۳۵

عنوان فارسی بررسی ضریب ریسک گریزی و واریانس تولید در مدیریت ریسک مطالعه موردی گوجه فرنگی کاران دزفول
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه ابتدا تأثیر عوامل اقتصادی – اجتماعی در گرایش به ریسک و همچنین مصرف نهاده های مختلف با استفاده از قاعده اول اطمینان تجزیه و تحلیل شد. سپس تابع تولید تصادفی تعمیم یافته با استفاده از روش سه مرحله ای حداقل مربعات غیرخطی براورد و تأثیر عوامل تولید در واریانس تولید (ریسک) بررسی گردید. داده های مورد استفاده در این تحقیق شامل آمار رسمی به دست آمده از آمارنامه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان و همچنین آمارهای مقطعی 147 کشاورز گوجه فرنگی کار شهرستان دزفول در سال 1385 می باشد که د ومی به صورت تصادفی با روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای با استفاده از پرسشنامه و مراجعه حضوری به دست آمده است. نتایج نشان داد که بیشتر گوجه فرنگی کاران مورد مطالعه ریسک گریزند . همچنین با توجه به تأثیر نهاده های کود شیمیایی، بذر مصرفی و ماشین آلات، پیشنهاد می شود نهاده های کود حیوانی جانشین کود شیمیایی و نیروی کار جایگزین ماشین آلات شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مدیریت ریسک، ضریب ریسک گریزی، واریانس (ریسک ) تولید، گوجه فرنگی، دزفول،

عنوان انگلیسی The investigation of risk aversion coefficient and the variance production in risk management Case study: tomato producers in Dezfool A.
چکیده انگلیسی مقاله In this paper, initially the impact of effective socio – economic factors on risk attitude and also the consumption of different inputs are analyzed by using safety first rule. After analysis, in order to study the effect of production factors on production variance (Risk) two different methods, the generalized stochastic production factor and three step non linear least square have been used. All data used in this research consist of two different types of statistics. The first series ofdata is the statistics from Jihad Organization of Khuzestan Province. The second source of information is some cross section statistics of 147 tomato producers of the year 2006. This data is gathered stochastically and through two-stage cluster sampling to which questionnaires and interviews were a part. The results show that the most of tomato producers have risk aversion attitude. In addition, two substitutions are needed to be done, chemical fertilizer should give its place to animal fertilizer and labor force should come in place of machineries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله مدیریت ریسک, ضریب ریسک گریزی, واریانس (ریسک ) تولید, گوجه فرنگی, دزفول

نویسندگان مقاله عبدالرحمان احسان |
کارشناس ارشد مدیریت مالی

رضا تهرانی |
استادیار دانشگاه تهران

غلامرضا اسلامی بیدگلی |
استادیار دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://aead.agri-peri.ac.ir/article_126885_85416d1075925d18b607e529976cb275.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات