این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۳۵، شماره ۳، صفحات ۲۳۵-۲۵۱
عنوان فارسی
تأثیر گوگرد و باکتری تیوباسیلوس بر عملکرد و برخی خصوصیات کیفی کلزا
چکیده فارسی مقاله
پایین بودن قابلیت دسترسی به عناصرغذایی، یکی از مهمترین عوامل بروز کمبود آنها در گیاهان کشت شده در خاکهای آهکی میباشد. بنابراین هر گونه راهکاری برای حل این مشکل دارای اهمیت است. در این پژوهش چهار سطح کود گوگردی شامل (0 )، (250 کیلوگرم گوگرد و 5 کیلوگرم تیوباسیلوس)، ( 500 کیلوگرم گوگرد و 10 کیلوگرم تیوباسیلوس)، ( 1000 کیلوگرم گوگرد و 20 کیلوگرم تیوباسیلوس)، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، در سه تکرار و در چهار مزرعه با گوگرد قابلجذب متفاوت در استان کرمانشاه در سال زراعی 98-1397 اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس این آزمایش نشان داد که اثر گوگرد، مکان مزرعه، و اثر برهمکنش آنها برعملکرد دانه، درصد روغن، وزن هزار دانه و غلظت عناصرغذایی در دانه کلزا در مناطق چغانرگس و ماهیدشت، نجف آباد و قمشه در سطح احتمال یک درصد (P< 0.01)، معنیدار بود. بیشترین عملکرد دانه، درصد روغن، وزن هزاردانه و غلظت عناصرغذایی در دانه کلزا با کاربرد 1000 کیلوگرم گوگرد عنصری همراه با20 کیلوگرم باکتری تیوباسیلوس در هکتار بود. بهترین تیمار از لحاظ عملکرد دانه در چغانرگس، ماهیدشت، نجف آباد و قمشه در مقایسه با تیمار شاهد به ترتیب 647، 756، 474 و 406 کیلوگرم افزایش نشان داد. افزایش درصد روغن نسبت به تیمار شاهد در مناطق ذکرشده بهترتیب 1/2، 4/1، 2/1 و 5/0 درصد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
غلظت عناصرغذایی، درصد روغن، وزن هزاردانه،
عنوان انگلیسی
Effect of Elemental Sulfur and Thiobacillus Bacteria on Yield and Some Quality Characteristics of Canola
چکیده انگلیسی مقاله
.Low availability of some nutrients is one of the major factors for the widespread occurrence of plant nutrient deficiency in calcareous soils. Therefore, any strategy for solution of this problem is important. For this purpose, an experiment was carried out in four sites (Chogha Narges, Mahidasht, Najaf Abad and Ghomsheh in Kermanshah Province), with different contents of available sulfate, using complete randomized blocks design with three replications, in 2018-19. The amounts of sulfur paired with Thiobacillius bacterium inoculants included no sulfur (S0), 250 kg sulfur/ha along with 5 kg/ha Thiobacillus bacterium inoculant (S1), 500 kg sulfur/ha with 10 kg Thiobacillus/ha (S2), and 1000 kg sulfur/ha with 20 kg Thiobacillus/ha (S3). The combined analysis results showed that the effect of sulfur, location, and their interaction on grain yield, 1000- grain weight, oil percent, and nutrients concentration in rapeseed grain in Chogha Narges, Mahidasht, Najaf Abad, and Ghomsheh were significant at 1% (p< 1%). The highest grain yield, 1000- weight, oil percent and nutrients concentration was obtained in S3 treatment, which increased wheat yield by 647, 756, 474, and 406 kg.ha-1 in Chogha Narges, Mahidasht, Najaf Abad, and Ghomsheh, respectively, compared to the control treatment. Oil percent increment at the mentioned regions were 2.1%, 1.4%, 1.2%, and 0.5%, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
غلظت عناصرغذایی, درصد روغن, وزن هزاردانه
نویسندگان مقاله
جلال قادری |
استادیار پژوهشی بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
محمد حسین داوودی |
استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات خاک وآب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
کاظم خاوازی |
استاد پژوهش موسسه تحقیقات خاک وآب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_125374_b620bd60afb78750760d2e664dc9fcf5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات