این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۳۵، شماره ۲، صفحات ۱۳۵-۱۵۴
عنوان فارسی
بررسی اثر نیتروژن، روی، بُر و منیزیم و زمان محلولپاشی بر خصوصیات کمی و کیفی انگور دیم
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش با هدف بررسی اثر نیتروژن، روی، بُر و منیزیم و زمان و مراحل محلولپاشی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، با 12 تیمار کودی، شامل C1 (شاهد)، C2 (N)، C3(Zn)، C4 (B)، C5 (Mg)، C6 (N + Zn)، C7 (N + B)، C8 (N + Mg)،C9 (Zn + B)، C10 (N + Zn + B)، C11 (Zn + B + Mg) و C12 (N + Zn + B + Mg) در دو زمان محلولپاشی (T1 = مرحله تورم جوانهها و T2= محلولپاشی دو مرحلهای در مرحله تورم جوانهها و بعد از تشکیل میوه)، به مدت سه سال روی انگور دیم اجرا شد. بر اساس نتایج، تیمارهای محلولپاشی عناصر غذایی در دو زمان محلولپاشی و در سه سال متوالی بر خصوصیات رشد رویشی، شامل اندازه سطح برگ و قطر شاخه، اثر معنیداری نشان ندادند، اما بر اجزای عملکرد و کیفیت میوه از جمله وزن خوشه، وزن حبه، اندازه حبه، عملکرد هر درختچه، آنتوسیانین، مواد جامد محلول (TSS) و اسیدیته کل (TA) میوه، تأثیر معنیداری داشتند. اثر متقابل سه جانبه سال، زمان محلولپاشی و تیمار عناصر غذایی روی مقدار عملکرد، وزن خوشه و آنتوسیانین، تأثیر معنیداری نشان دادند. بیشترین میانگین سه ساله عملکرد میوه به ازای هر درخت، به ترتیب در تیمارهای C2 (N)، C3 (Zn) و C4 (B)، مشاهده شد و تقریباً تمام تیمارها نسبت به شاهد، تفاوت معنیداری را نشان دادند و درختچههای انگوری که هیچ تیمار غذایی، دریافت نکرده بودند به همراهC10 (N + Zn + B) و C11 (Zn + B + Mg)، به ترتیب کمترین مقدار عملکرد میوه را داشتند. بنابراین میتوان چنین استنتاج نمود که علیرغم تاثیر مثبت محلولپاشی نیتروژن، روی و بُر بر عملکرد و خصوصیات کیفی، کاربرد این عناصر با همدیگر، بر روی انگور دیم، اثرات منفی داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شرایط دیم، کیفیت انگور، تغذیه انگور،
عنوان انگلیسی
Effect of Nitrogen, Zinc, Boron, and Magnesium and Time of Foliar Application on Quality and Quantity of Rainfed Grapevine
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of nitrogen, zinc, boron, and magnesium and the time and stages of foliar application on the grapevine (Vitis vinifera L.), a factorial experiment in the form of a randomized complete block design was conducted for three years. Treatments consisted of 12 fertilizer treatments including C1 (Control), C2 (N), C3 (Zn), C4 (B), C5 (Mg), C6 (N + Zn), C7 (N + B), C8 (N + Mg), C9 (Zn + B), C10 (N + Zn + B), C11 (Zn + B + Mg), and C12 (N + Zn + B + Mg) and two spraying times (T1= One-stage foliar application in the bud swelling stage and T2= Two-stage foliar application in bud swelling stage and after fruit formation). The results showed that nutrient foliar application treatments at two foliar application times and in three consecutive years did not have a significant effect on vegetative growth characteristics, including leaf area size and branch diameter, but it had a significant effect on yield components and fruit quality like cluster weight, berry weight, berry size, the yield of each shrub, anthocyanin, soluble solids (TSS) and total acidity (TA) of fruit. The tripartite interaction of year, foliar application time, and nutrient treatment had a significant effect on yield, panicle weight, and anthocyanin. The highest average of fruit yield per tree in three years was observed in C2 (N), C3 (Zn), and C4 (B) treatments, respectively, and almost all treatments showed a significant difference compared to the control. The grapevines that received no dietary treatment, along with C10 (N + Zn + B) and C11 (Zn + B + Mg), had the lowest fruit yields, respectively. Therefore, it can be concluded that despite the usefulness of spraying nitrogen, zinc, and boron nutrients, the use of nutrients together has negative effects on rainfed grapes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
شرایط دیم, کیفیت انگور, تغذیه انگور
نویسندگان مقاله
محمدحسین سدری |
استادیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران
فرهاد کرمی |
استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران
صابر اوستان |
محقق بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_125145_b273095e1c3bf9e61a0cd9b9f82d13a6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات