این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های خاک، جلد ۳۵، شماره ۱، صفحات ۱-۱۴

عنوان فارسی اثر کود‌آبیاری با نیتروژن بر عملکرد،کیفیت و ترکیب عناصر غذایی برگ کیوی رقم ’هایوارد‘ در منطقه رودسر
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش، اثر کود­آبیاری با سطوح مختلف نیتروژن (3/83، 8/124 و 4/166 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) به همراه چال­کود بر عملکرد و کیفیت میوه کیوی رقم ʼهایواردʻ بررسی شد. تیمار شاهد تاک­هایی بودند که مقادیر معین کود شیمیایی به­صورت پخش سطحی (شاهد) دریافت کردند. نتایج نشان داد که مقدار عناصر غذایی برگ به­طور معنی­دار تحت تأثیر تیمار کودی قرار گرفت. کودآبیاری با 4/166 کیلوگرم نیتروژن در هکتار همراه با تیمار چالکود بیشترین تأثیر را در افزایش مقدار نیتروژن، پتاسیم و کلسیم برگ­ها داشتند، اما تفاوت معنی­داری بین تیمارها از نظر مقدار فسفر وجود نداشت. بیشترین مقدار نیتروژن میوه در تیمار چال­کود (01/1%) مشاهده شد. بالاترین عملکرد هر تاک در تیمار چال­کود (83/56 کیلوگرم) و تیمار کود­آبیاری با 4/166 کیلوگرم نیتروژن (82/43 کیلوگرم) مشاهده شد. میانگین وزن میوه تمامی تیمارهای کودی بیشتر از 90[A1] گرم و در درجه ممتاز قرار داشت و از شاهد (82/85 گرم) بیشتر بود. اختلاف معنی­داری بین تیمارهای کودی از نظر درصد ماده خشک میوه وجود نداشت، و به جز چال­کود، درصد ماده خشک بالاتر از 17% بود. اما سفتی بافت میوه در تیمار کودآبیاری 3/83 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و چال­کود به­ترتیب با 69/7 و 35/7 کیلوگرم بر سانتی­متر مربع بیشتر از سایر تیمارها بود. تیمار کود­آبیاری باعث افزایش مواد جامد محلول (SSC) میوه­ها در زمان برداشت و زودرسی میوه­ها شد. به­علاوه، کودآبیاری با 3/83 و 8/124 کیلوگرم نیتروژن در هکتار باعث افزایش معنی­دار میزان ویتامین ث میوه شد. در مجموع، کود آبیاری با 4/166 کیلوگرم نیتروژن به دلیل افزایش عملکرد و حفظ کیفیت میوه و همچنین کاهش هزینه­های کوددهی و مسائل زیست محیطی در کنار روش چالکود توصیه می­شود. [A1]اصولا دو ممیز ضروری نیست ولی برای تیمار دیگر عدد شما دو ممیز دارد ..برای این تیمارهم با ممیز بنویسید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سفتی بافت کیوی، درصد ماده خشک کیوی، عناصر غذایی برگ،

عنوان انگلیسی Effect of Nitrogen Fertigation on Kiwifruit Yield, Quality, and Leaf Nutreint Elements of cv. Hayward in Roudsar Region
چکیده انگلیسی مقاله In this study, the effect of fertigation (83.3, 124.8, 166.4 kg Nitrogen per hectar) and “Pit-fertilization” on fruit yield and quality of Hayward kiwifruit was investigated. Control treatment was the common manner of fertilization by local orchardist. The results showed that leaf mineral nutrient elements significantly changed by fertilization treatment. Fertilization with 166.4 kg N /ha and pit-fertilization significantly increased leaf nitrogen, potassium, and calcium, but no significant difference was found between treatments for phosphorus. Furthermore, the highest nitrogen was found in pit-fertilization treatments (1.01%). The highest fruit yield per vine was found in pit- fertilization treatment (56.8 kg/vine) and fertigation with 166.4 kg N/ha (42.82 kg). The mean fruit weight of all fertilization treatments was more than 90 g, which was higher than the control (85.82g). No significant difference was found for dry matter percentage in fertilization treatments, and all were more than 17%, except the pit method treatment. Fruit firmness of fertigation treatments with 83.3 kg N/ha and pit method was more than other treatments: with 7.69 and 7.35 kg/cm, respectively. Fertigation increased fruit soluble solid content (SSC) and resulted in early ripening. In addition, fertigation with 83.3 and 124.8 kg N/ha increased significantly fruit vitamin C. Overall, pit fertilization and fertigation with 166.4 kg N/ha are recommendable due to increasing yield and maintaining fruit quality as well as reducing fertilizing cost and ecological problems.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله سفتی بافت کیوی, درصد ماده خشک کیوی, عناصر غذایی برگ

نویسندگان مقاله محمود قاسم نژاد |
استاد گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان؛

محمدرضا خالدیان |
دانشیار گروه مهندسی آب دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان و گروه پژوهشی مهندسی آب و محیط زیست پژوهشکده حوزه آبی دریای خزر، رشت

سجاد علیزاده |
دانشجوی کارشناسی‌ارشد علوم و مهندسی باغبانی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان


نشانی اینترنتی https://srjournal.areeo.ac.ir/article_124070_58484b3a14e0b615dbb3682320d88477.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات