این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۳۴، شماره ۱، صفحات ۱۷-۲۸
عنوان فارسی
ارزیابی وضعیت تغذیهای عناصر غذایی در باغهای انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذایی
چکیده فارسی مقاله
انگور یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان آذربایجان شرقی میباشد و در تولید این محصول در رتبه سوم کشور قرار دارد. بنابر این، بررسی وضعیت تغذیهای این گیاه از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. از آنجائی که شناسایی وضعیت عناصر غذایی در گیاهان با عملکرد بالا میتواند یک معیار واقعی برای ارزیابی رشد و وضعیت مطلوب عناصر غذایی در گیاه باشد، برای تحقیق مذکور از سال 1395 تا1397 به مدت سه سال در 62 باغ انگور در شهرستان ملکان بررسیهایی انجام شد. در تمامی باغها نمونههای مرکب خاک از اعماق 30-0 و 60-30 سانتیمتری تهیه و 1364 تجزیه فیزیکی و شیمیایی انجام شد .همچنین، در زمان گلدهی در نیمه مرداد ماه از برگهای روبروی خوشه انگور نمونهبرداری برگ بهصورت مرکب صورت پذیرفت و سپس 682 تجزیه گیاه با روشهای استاندارد آزمایشگاهی انجام شد. در زمان برداشت محصول با بازدید از هر باغ، عملکرد محصول اندازهگیری و تعیین گردید و در نهایت مقدار انحراف از درصد بهینه (DOP) و شاخص روش تشخیص چندگانه غذایی (CND) برای هر عنصر محاسبه شد. بر اساس عملکرد محصول، باغهای مطالعه شده به دو گروه باغ شامل باغهای با عملکرد و کیفیت بالا و پائین دستهبندی گردید. نتایج شاخصهای محاسبهشده به روش انحراف از درصد بهینه و روش تشخیص چندگانه نشان داد که در بین عناصر پر نیاز کمبود فسفر و منیزیم و در بــین عناصــر کممصرف، کمبود روی و مس وجود دارد. این نتایج در مقایسه هر دو روش یکسان بدست آمد. نتایج این پژوهش میتواند به صورت کاملاً کاربردی در سطح باغهای منطقه به منظور افزایش عملکرد و کیفیت انگور استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تعادل عناصر غذایی، شاخصهای CND، DOP،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Nutritional Status of Vineyards in East Azarbaijan Using DOP and CND Methods
چکیده انگلیسی مقاله
Grape is one of the most important agricultural products in East Azarbaijan Province (Iran), which has the third highest production in the country. The nutritional status of high-yield plants can be a real criterion for assessing the growth and favorable nutritional status of the plant. For this purpose, 62 vineyards in Malekan District were selected. In all vineyards, composite soil sampling was carried out at depths of 0-30 and 30-60 cm and over 1364 physical and chemical analyses were done. At flowering time, composite leaf samples were taken of leaves facing the bunch of grapes; then, 682 plant analyses were carried out using suitable laboratory methods. During the harvest, yield was measured and determined by visiting each vineyard. Finally, the Deviation from Optimal Percentage (DOP) and Compositional Nutrient Diagnosis Index (CND) were calculated for each nutrient element. Based on the yields, the studied vineyards were divided into two groups of high and low yield and quality. The results of CND and DOP indices showed that zinc and copper deficiencies were more prevalent among microelements and phosphorous and magnesium deficiencies were observed among macro elements. The results showed that the vineyards of this region faced the deficiency of phosphorus, magnesium, zinc, and copper. These results can be applied to the area's vineyards to enhance the yield and quality of the grapes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تعادل عناصر غذایی, شاخصهای CND, DOP
نویسندگان مقاله
مهرزاد مستشاری محصص |
دانشیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایران
اعظم خسروی نژاد |
محقق بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایران
علی رضا توسلی |
استادیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز ایران
مجید بصیرت |
استادیار موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_122099_6bf9c304cc2ccf74bcb4ea46584a6d59.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات