این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۷، شماره ۴، صفحات ۴۸۵-۴۹۸
عنوان فارسی
تغییرات غلظت عناصر غذایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم در اندامهای مختلف گیاه ذرت طی مراحل مختلف رشد
چکیده فارسی مقاله
تعیین تغییرات غلظت عناصر غذایی در مراحل مختلف رشد گیاه، زمان صحیح و مدیریت بهینه مصرف کود را مشخص نموده و از آلوده شدن محیط زیست و منابع آبی جلوگیری مینماید. این آزمایش با هدف تعیین تغییرات غلظت عناصر غذایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم در اندامهای مختلف گیاه ذرت (Zea Mays L.) و مدیریت بهینه مصرف کود طی مراحل مختلف رشد در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات خاک و آب کرج به اجرا در آمد. کودهای فسفر و پتاسیم بر اساس آزمون خاک در هنگام کشت و نیتروژن در سه نوبت هنگام کشت و مراحل 4 برگی و 7 برگی مصرف گردید. نمونهبرداری از اندامهای مختلف گیاه (برگ، ساقه، گل، بلال و دانه) در مراحل مختلف رشد (3، 5، 7 و 10 برگی شدن، گلدهی، به کاکل رفتن و رسیدن) جهت تعیین درصد ماده خشک و میزان تجمع نیتروژن، فسفر و پتاسیم در هر یک از اندامها و سپس در کل بوته انجام گردید. بررسی روند تجمع ماده خشک بیانگر افزایش معنیدار بیوماس کل گیاه طی مراحل رشد بود. نتایج نشان داد که بخش عمده جذب نیتروژن، فسفر و پتاسیم در مراحل اولیه رشد صورت میگیرد. قسمت عمده نیتروژن هماهنگ با روند رشد از برگ به ساقه و سپس در بلال و دانه ذخیره شده است. در زمان رسیدن، میزان نیتروژن و فسفر برگ و ساقه به طور معنیداری کاهش یافته و عمده ذخیره این عناصر در دانه بوده است (به ترتیب 180 و 32 کیلوگرم در هکتار). برخلاف نیتروژن و فسفر، پتاسیم بیشتر در ساقه گیاه ذخیره شده است. بالاترین میزان جذب پتاسیم در مرحله به کاکل رفتن اتفاق افتاد. در این مرحله میزان پتاسیم کل گیاه 369 کیلوگرم در هکتار و میزان پتاسیم تجمع یافته در ساقه 255 کیلوگرم در هکتار بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اندامهای هوایی، توزیع عناصر غذایی نیتروژن (N)، فسفر ((P، پتاسیم (K)،
عنوان انگلیسی
Changes in Nutrients (N, P, K) Concentration in Various Parts of Corn during Different Growth Stages
چکیده انگلیسی مقاله
In order to increase crop production and its profits per unit area and to control bio-environment and water resources pollutions, producers and farmers need to have information about nutrients accumulation in various plant parts at different growth stages. Proper fertilizer application time is one of the effective factors in increasing fertilizer use efficiency. Meanwhile, determination of mineral nutrients distribution at various growth stages is very useful for proper management and timing of fertilizer application. Therefore, to evaluate nutrient (N, P, K) distribution in various plant parts and determine proper application time and the best management of fertilizer in corn (Zea Mays L.), this study was conducted in a randomized complete block design with 3 replications. Phosphorus and potassium fertilizers were applied at planting time according to soil test (180 kg ha-1 triple super phosphate and 160 kg ha-1 potassium sulfate). Nitrogen fertilizer (400 kg ha-1 urea) was applied at planting time and as split at two other growth stages (V4 and V7). Plant sampling was performed randomly at different growth stages (3-, 5-, 7-, and 10-leaves stages, tasselling, silking, and maturity stages: V3, V5, V7, V10, VT, R1, and R6). Fresh weight, dry matter, and N, P, K accumulation rate of plant parts (leaves, stems, flowers, ear, and seeds) were determined. According to the results of the experiment, as the growing seasons progressed, plant dry weight significantly increased. Maximum amount of N, P, and K uptake occurred at early growth stages and mostly at 10-leaves stage. At maturity stage, the accumulation of N and P in shoots and leaves decreased while K accumulation in the shoots increased. The main parts of N and P accumulated in seeds, while K accumulated in shoots.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اندامهای هوایی, توزیع عناصر غذایی نیتروژن (N), فسفر ((P, پتاسیم (K)
نویسندگان مقاله
فاطمه اسدی |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات خاک و آب
زهرا خادمی |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات خاک و آب
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_126281_1fbc59080222cb2a675158fc6c690ab3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات