این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های خاک، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۲۷۵-۲۸۴

عنوان فارسی تأثیر روش‌های تغذیه‌ای آلی، شیمیایی، زیستی و تلفیقی بر عملکرد دانه و صفات کیفی یک رقم ذرت
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی تأثیر سیستم­های مختلف تغذیه­ای آلی، شیمیایی، زیستی و تلفیقی بر عملکرد دانه و صفات کیفی ذرت هیبرید سینگل­کراس 704 آزمایشی در سال 1389 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس اجرا شد. در این تحقیق از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار استفاده گردید. تیمارهای آزمایش ترکیبی از پنج سیستم تغذیه­ای شامل: A1 (سیستم تغذیه­ای آلی 8 تن در هکتار کود آلی،)، A2 (سیستم تغذیه تلفیقی 6 تن در هکتار کود آلی و 46 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص)، A3(سیستم تغذیه تلفیقی 4 تن در هکتار کود آلی و 92 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص)، A4(سیستم تغذیه تلفیقی 2 تن در هکتار کود آلی و 138 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص) و A5 (سیستم تغذیه شیمیایی184 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص) و دو عامل باکتریایی شامل B1 (بذور تلقیح شده با ازتوباکتر و آزوسپیریلیوم) وB2 (بذور تلقیح نشده) بود. نتایج نشان داد که سیستم‌های مختلف تغذیه‌ای باعث افزایش معنی‌دار عملکرد دانه، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک و صفات کیفی گیاه شدند. عملکرد دانه، شاخص برداشت و درصد پروتئین در سیستم تغذیه تلفیقی A3 به ترتیب برابر 10 تن در هکتار، 72/46 درصد و 24/11 درصد بود. در بذور تلقیح شده (B1) عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، ضریب برداشت و صفات کیفی نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود، به طوری که عملکرد دانه، شاخص برداشت و درصد پروتئین در تیمار تلقیح شده با باکتری به ترتیب برابر 78/9 تن در هکتار، 10/44 درصد و 86/10 درصد بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ذرت، کود زیستی، کود آلی، حاصلخیزی خاک و عملکرد کمی و کیفی،

عنوان انگلیسی Effects of Organic, Chemical, Biological, and Integrated Nutritional Systems on Yield and Quality Traits of Maize Variety S.C.704
چکیده انگلیسی مقاله In order to study the effects of different integrated nutritional systems including organic, chemical, and biological fertilizers on yield and quality traits of maize variety S.C. 704, an experiment was conducted at the Research Farm of Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, in Iran, during 2010 growing season. Factorial treatments were arranged in a randomized complete block design with three replications. Treatments included five nutritional systems consisting of A1 (8 tons/ha of organic fertilizer), A2 (6 tons/ha of organic fertilizer + 100 kg urea /ha), A3 (4 tons/ha of organic fertilizer + 200 kg urea /ha), A4 (2 tons/ha of organic fertilizer + 300 kg urea /ha) and A5 (400 kg urea /ha), and two biological fertilizer treatments consisting of B1 (seed inoculation with free living nitrogen fixation bacteria) and B2 (non-inoculated seed). Results showed that different nutritional systems significantly increased grain yield, harvest index, biological yield, and quality traits. Grain yield, harvest index, and protein percent in the integrated nutritional system A3 were 10 tons/ha, 46/72, and 11/24 percent, respectively. In inoculated treatment (B1), grain yield, biological yield, harvest index, and quality traits were higher than the control treatment. Grain yield, harvest index, and protein percent in treatments inoculated with bacteria were 9.78 tons/ha, 44.10%, and 10.86%, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ذرت, کود زیستی, کود آلی, حاصلخیزی خاک و عملکرد کمی و کیفی

نویسندگان مقاله عیسی مقصودی |
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه تربیت مدرس

امیر قلاوند |
دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

مجید آقا علیخانی |
استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس


نشانی اینترنتی https://srjournal.areeo.ac.ir/article_126256_7206013ca270f3d480d7554d47ed5820.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات