این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۳۱۷-۳۲۵
عنوان فارسی
ارزیابی پاسخ روناس به شوری در مرحله رشد رویشی در دو روش کاشت بذری و قلمهای
چکیده فارسی مقاله
به منظور ارزیابی تحمل به شوری روناس (Rubia tinctorum L.)در روشهای مختلف کاشت آزمایشی در گلخانه مرکز ملی تحقیقات شوری انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل شوری در پنج سطح (dS/m 20، 15، 10، 5، 5/1) و روش کاشت به دو صورت بذری و قلمهای بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تغذیه گیاهان توسط محلول غذایی هوگلند انجام گرفت. نتایج نشان داد که اثر شوری بر وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه معنیدار است. با افزایش هر سطح شوری، وزن تر و خشک اندام هوایی کاهش بیشتری پیدا کرد. کاربرد بالاترین سطح شوری (dS/m 20) موجب کاهش وزن تر و خشک اندام هوایی به ترتیب به میزان 67% و 71% گردید. بدون توجه به تیمار شوری، در روش کاشت قلمهای وزن تر و خشک اندام هوایی به ترتیب 3/12% و 5/17% نسبت به کاشت بذری بیشتر بود. همچنین روش کاشت قلمهای وزن تر و خشک ریشه را به طور چشمگیری در سطوح پایین شوری (dS/m 5 و 5/1) نسبت به سایر سطوح شوری افزایش داد. روش قلمهای به ترتیب موجب افزایش وزن تر و خشک ریشه به میزان 7/15% و 2/20% نسبت به کاشت بذری گردید. در مجموع کاشت روناس به روش قلمهای نسبت به بذری در شوریهای متوسط (تاdS/m 4/8) برتری داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کاشت قلمهای، کاشت بذری، محلول غذایی هوگلند،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Madder (Rubia tinctorum L.) Response to Salinity during Vegetative Growth in Two Planting Methods
چکیده انگلیسی مقاله
To evaluate the salt tolerance of madders (Rubia tinctorum L.) in different planting methods, a glasshouse experiment was conducted at National Salinity Research Center, Yazd, Iran. Treatments including salinity at 5 levels (1.5, 5, 10, 15, and 20 dS/m) and planting methods (seeding and root cutting) were arranged as factorial experiment in the form of CRBD with three replications. Plants were nourished with Hoagland's solution. After 4 months, plants were harvested from soil surface. Results showed that the effect of salinity on fresh and dry weight of shoot and root were significant. Increased salinity level resulted in reduction of fresh and dry weight of shoot and root. Application of the highest salinity level (20 dS/m), reduced shoot fresh and dry weight by 67% and 71%, respectively. Irrespective of salinity, in root cutting method, shoot fresh and dry weight increased 12.3% and 17.5% compared to seeding method, respectively. Root cutting method could also increase root fresh and dry weight more than seeding method. Root cutting method increased root fresh and dry weight by 15.7% and 20.2% compared to seeding method, respectively. In conclusion, root cutting method is recommended for madder production under moderate saline conditions (up to 8.4 dS/m).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کاشت قلمهای, کاشت بذری, محلول غذایی هوگلند
نویسندگان مقاله
محمدحسین بناکار |
عضو هیأت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری
غلامحسن رنجبر |
عضو هیأت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_126259_b58dcc581260a77bb4d6f33f38cc082e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات