این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۴۱-۱۴۸
عنوان فارسی
اثر نیتروژن و باکتریهای زیستی بر عملکرد، غلظت و جذب کل عناصر غذایی شاخساره گندم
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر کاربرد نیتروکسین و نیتروژن بر عملکرد، غلظت و جذب کل عناصر غذایی شاخساره گندم، آزمایشی گلخانهای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل دو سطح نیتروکسین (صفر و 10 میلیلیتر در کیلوگرم خاک) و پنج سطح نیتروژن (صفر، 50 ، 100 ، 150 و 200 میلی گرم در کیلوگرم خاک) بود. کاربرد نیتروکسین عملکرد، غلظت و جذب کل نیتروژن، و جذب کل فسفر، آهن و منگنز شاخساره گندم را به طور معنیداری افزایش داد. کاربرد نیتروژن عملکرد، جذب کل نیتروژن، پتاسیم، آهن، روی، منگنز، مس و غلظت نیتروژن، پتاسیم، روی و منگنز شاخساره گندم را افزایش ولی غلظت و جذب کل فسفر را به طور معنیداری کاهش داد. با توجه به نتایج به دست آمده از این آزمایش، مصرف توأم نیتروژن و نیتروکسین برای حصول بیشترین عملکرد اندام هوایی گندم توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عناصر غذایی، کود زیستی،
عنوان انگلیسی
Effect of Nitrogen and Biological Bacteria on Yield, Nutrient Concentration, and Total Nutrient Uptake of Wheat Shoot
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the effects of nitrogen and Nitroxin bio-fertilizer application on yield, nutrient concentration, and total nutrient uptake in wheat shoots, a greenhouse experiment was carried out in a factorial completely randomized design with three replications. Treatments included two levels of Nitroxin (0 and 10 ml/kg of soil) and five nitrogen levels (0, 50, 100, 150, and 200 mg/kg of soil). Results showed that Nitroxin application significantly increased yield as well as the concentration and total nitrogen uptake, uptake of phosphorus, iron, and manganese in wheat shoots. Application of nitrogen increased yield, total uptake of nitrogen, potassium, iron, zinc, manganese, and copper as well as the concentration of nitrogen, potassium, zinc and manganese of wheat shoots, however, total uptake and concentration of phosphorus was reduced significantly. According to these results, combined use of nitrogen and Nitroxin is suitable for achieving the maximum yield of wheat shoots.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عناصر غذایی, کود زیستی
نویسندگان مقاله
محمدباقر حیدریان پور |
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
زهرا رمضانی مژدهه |
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
عبدالمجید ثامنی |
دانشیار بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_126239_863f33c26f935bfd6fbbb1e11a4ca1e7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات