این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۳۵-۴۶
عنوان فارسی
واکنش برخی ویژگیهای رویشی زعفران (Crocus sativus L.) به منابع کودی گوناگون
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش صفات کمی و کیفی اندامهای رویشی زعفران (Crocus sativus L.) در معرض کودهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفتند. کشت زعفران در مزرعه پژوهشی دانشگاه شاهد به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. عوامل مورد بررسی در برگیرنده سطوح مختلف کود شیمیایی در سه سطح (0، 50 و 100 درصد مقدار توصیه کودی) و کودهای غیر شیمیایی در چهار سطح (شاهد، ورمی کمپوست، کود زیستی حاوی باکتری های سودوموناس و باسیلوس و ترکیب ورمی کمپوست و کود زیستی) بودند. به منظور تعیین بهترین نوع کود اثرگذار بر کمیت و کیفیت زعفران، صفاتی مانند خصوصیات فیزیولوژی، رنگدانههای فتوسنتزی و عناصر شیمیایی برگ اندازهگیری و بررسی شدند. نتایج نشان داد که کاربرد باکتریها بر خصوصیات مرفولوژیک، کاربرد همزمان باکتریها و کود شیمیایی کامل بر مقادیر رنگدانهها و کاربرد همزمان باکتریها، ورمی کمپوست و 100 درصد کود شیمیایی بر عناصر شیمیایی برگ بیشترین اثر را داشتند. همچنین نتایج نشان دادند که کاربرد باکتریهای محرک رشد بر بیشتر صفات اثر مثبتی داشتهاند. این تیمار صفات طول برگ، وزنتر و خشک، کلروفیل b، کلروفیل کل، کارتنوئید، غلظت فسفر و روی در برگ را به ترتیب 64/61، 71/79، 05/82، 01/4، 90/4، 23/4، 18/20 و 23/20 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. با توجه به اهمیت زیست محیطی- اقتصادی نهادههای مصرفی، ترکیب دو نوع باکتری محرک رشد به منظور نیل به بیشترین کمیت و کیفیت رویشی زعفران پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتریهای محرک رشد، کود شیمیایی، ورمی کمپوست،
عنوان انگلیسی
Some Vegetative Characteristics of Saffron (Crocus sativus L.) as Affected by Various Fertilizers
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effects of various fertilizers were evaluated on quantitative and qualitative characteristics of vegetative organs in saffron (Crocus sativus L.). Field study was conducted at the Experimental Farm of the Shahed University using a factorial randomized complete block design. The treatments consisted of three levels of chemical fertilizers (0, 50% and 100% of the recommended amount of fertilizer) and four levels of non-chemical fertilizers (control, vermicompost, bio fertilizer containing Pseudomonas and Bacillus, and integrated application of bio fertilizer and vermicompost). In order to determine the best type of fertilizer in saffron cultivation, characteristics such as physiological attributes, photosynthetic pigments, and leaf chemical elements were measured. The results showed that sole application of bacteria had the greatest effects on morphological characteristics. Application of bacteria along with vermicompost increased the amounts of pigments significantly. Also, integrated application of bacteria, vermicompost, and 100 percent fertilizer was the most effective treatment on leaf chemical elements. Application of plant growth promoting bacteria (PGPR) showed positive effects on most of the studied characteristics: Compared to the control (no fertilizer), it increased leaf length, fresh and dry weight, chlorophyll b, total chlorophyll, carotenoids, zinc, and phosphorus concentrations by, respectively, 61.64%, 79.71%, 82.05%, 4.01%, 4.90%, 4.23%, 20.18% and 20.23%. Because of the environmental and economic importance of inputs in agriculture, it is recommended to use the two types of growth promoting bacteria to achieve the highest quantitative and qualitative vegetative growth in saffron.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
باکتریهای محرک رشد, کود شیمیایی, ورمی کمپوست
نویسندگان مقاله
زهرا رسولی |
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه شاهد
سعیده ملکی فراهانی |
عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه شاهد
حسین بشارتی |
عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_126219_b7b2be85bf579e9d84b656ba2d338ad9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات