این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۶، شماره ۲، صفحات ۱۴۵-۱۵۱
عنوان فارسی
تأثیر کود میکروبی گوگردی بر جذب عناصر غذایی و عملکرد سویا در مزرعه
چکیده فارسی مقاله
بالا بودن میزان آهک خاک علاوه بر نقشی که بر pH خاک دارد میتواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر قابلیت استفاده عناصر غذایی مورد نیاز گیاه تأثیر بگذارد. اکسیداسیون گوگرد با تولید اسید سولفوریک میتواند باعث کاهش pH خاک و در نتیجه انحلال و آزاد شدن برخی عناصر غذایی شود. بهمنظور بررسی تأثیر کود میکروبی گوگرد بر عملکرد و جذب عناصر غذایی توسط سویا و برای تعیین دقیق مقدار گوگرد مورد نیاز به منظور اجتناب از به هم خوردن تعادل عناصر غذایی در خاک یک آزمایش با سه تیمار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی (RCBD) در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات قراخیل استان مازندران بهصورت مزرعهای انجام شد. گوگرد عنصری به صورت پودری در سه سطح S0، S1.5 و S3 که به ترتیب معادل 0، 5/1 و 3 تن در هکتار بود که در همه سطحها مایه تلقیح تیوباسیلوس مصرف گردید. برای اندازهگیری میزان عناصر در برگ سویا، نمونه برگ در زمان گلدهی تهیه و پس از کامل شدن دورۀ رشد گیاه، میزان عملکرد نیز محاسبه شد. نتایج نشان داد که اثر سطوح گوگرد بر عملکرد دانه و غلظت فسفر در برگ در سطح یک درصد معنیدار است و بیشترین میزان عملکرد (2429 کیلوگرم در هکتار) و غلظت فسفر برگ (59/0 درصد) از مصرف سه تن گوگرد در هکتار بدست آمد. نتایج نشان داد که گوگرد اثر معنیداری بر افزایش غلظت آهن، منگنز، روی و مس برگ دارد و بیشترین غلظت این عناصر از مصرف سه تن گوگرد در هکتار بدست آمد که به طور معنیداری بیشتر از تیمار شاهد بود. افزایش سطوح گوگرد باعث کاهش pH خاک شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تیوباسیلوس، گوگرد عنصری، اسیدیته خاک،
عنوان انگلیسی
Effect of Microbial Sulfur Fertilizer on Nutrient Uptake and Yield of Soybean in a Calcareous Soil
چکیده انگلیسی مقاله
There are many problems in crop production in calcareous soils. The main problems are due to high concentration of Ca+2 and high pH. There is a direct relationship among phosphorus and micronutrients absorption and high pH. Usually, micro nutrients in these soils are fixed and become unavailable for plants absorption. However, sulfur oxidation in these soils produces sulfuric acid and decreases soil pH, leading to higher absorption of other nutrients indirectly. To determine the exact amount of sulfur needed to avoid imbalance of nutrients and the effect of microbial sulfur fertilizer on nutrient uptake and yield of soybeans in a calcareous soil, an experiment was carried out in Qarakheil Agricultural Research Station in (RCBD) design with 3 rates of sulfur in 3 replications. Elemental sulfur powder at three levels (S0, S1.5, and S3) as zero, 1.5 and 3 t/ha along with Thiobacillus inoculation at all levels. For measuring rates of nutrients in plants leaves, we carried out sampling at flowering stage. Results showed that application of sulfur had significant effect on yield and concentration of P in leaf. The highest yield (2429 kg.ha-1) and concentration of P (0.58 %) were obtained in 3 t/ha sulfur treatment. Applying sulfur to soil increased the concentrations of P, Fe, Zn, Mn and Cu in leaf significantly. Also, the concentration of Fe, Mn, Zn and Cu of soil increased, but pH concentration of soil decreased when sulfur was applied to the soil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تیوباسیلوس, گوگرد عنصری, اسیدیته خاک
نویسندگان مقاله
پیام بابایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان
احمد گلچین |
استاد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
حسین بشارتی |
عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
مهران افضلی |
عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_126366_ddc26292925404adf8b581eb533563c6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات