این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های خاک، جلد ۲۴، شماره ۳، صفحات ۲۳۷-۲۴۲

عنوان فارسی آستانه تحمل به شوری چهار رقم تجاری گندم
چکیده فارسی مقاله آستانه تحمل به شوری گیاهان زراعی معمولاً بر اساس میزان کاهش عملکرد در شرایط شور در مقایسه با شرایط غیرشور بدست می آید. میزان آستانه تحمل به شوری برای مقایسه ارقام یک گیاه زراعی از نظر تحمل به شوری کاربرد دارد. به منظور تعیین آستانه تحمل به شوری چهار رقم گندم نان کویر، روشن، مرودشت و ماهوتی آزمایش مزرعه‌ای به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل آبیاری با آب با شوریهای 2، 5، 8، 11، 14 و 20 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که آستانه تحمل به شوری ارقام کویر، روشن، ماهوتی و مرودشت به ترتیب 00/5، 58/4، 34/3 و 67/5 دسی زیمنس بر متر بود. افزایش هر واحد شوری بیشتر از آستانه تحمل عملکرد دانه را در ارقام کویر، روشن، ماهوتی و مرودشت را به ترتیب 54/4، 07/4، 48/4 و 48/5 درصد کاهش داد. با توجه به نتایج این آزمایش، شوری که باعث کاهش 50 درصدی عملکرد دانه ارقام کویر، روشن، ماهوتی و مرودشت گردید به ترتیب 13/15، 98/15، 97/12 و 94/12 دسی زیمنس بر متر بود. براساس گروهبندی آزمایشگاه شوری آمریکا این ارقام به عنوان رقمهای نیمه متحمل گروهبندی می گردند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گندم، آستانه تحمل به شوری، عملکرد،

عنوان انگلیسی Salt Tolerance Threshold of Four Commercial Wheat (Triticum aestivum L.) Cultivars
چکیده انگلیسی مقاله Salt tolerance threshold is determined by considering the yield reduction rate in saline media compared to non-saline conditions. This value can be used for comparing salt tolerance among crop varieties. To determine salt tolerance threshold of wheat, a field experiment arranged as spilt plot in completely randomized block design was conducted with three replications. Experimental treatments were irrigation with saline water (2, 5, 8, 11, 14 and 20 dS.m-1) and wheat cultivars, namely, Kavir, Roshan, Mahoti and Marvdasht. Results showed that salt tolerance threshold values for Kavir, Roshan, Mahoti and Marvdasht were 5.0, 4.6, 3.3, and 5.7dS.m-1, respectively. With each increase in salinity level above the salt tolerance threshold, grain yield of Kavir, Roshan, Mahoti and Marvdasht was reduced by 4.5, 4.1, 4.5, and 5.5 percent, respectively. The salinity at which the yield is reduced by 50% were 15.1, 16.0, 13.0 and 12.9 for Kavir, Roshan, Mahoti and Marvdasht, respectively. Based on the U. S. Salinity Laboratory rating, these cultivars are moderately salt tolerant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله گندم, آستانه تحمل به شوری, عملکرد

نویسندگان مقاله غلامحسن رنجبر |
عضو هیأت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری

محمد حسین بناکار |
عضو هیأت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری


نشانی اینترنتی https://srjournal.areeo.ac.ir/article_126637_6aa3f3e33e6cf38cc195a6b5110d25f0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات