این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۴، شماره ۳، صفحات ۲۵۳-۲۶۳
عنوان فارسی
تأثیر شوری بر کارایی همزیستی سینوریزوبیومملیلوتی با ارقام مختلف یونجه
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر شوری بر جذب برخی عناصر غذایی و همزیستی سینوریزوبیومملیلوتی با سه رقم یونجه (Medicago sativa) به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا شد تا اثرات شوریهای مختلف نمکهای کلرید سدیم، کلرید منیزیم و کلرید کلسیم (0 ، 6 و 12 دسیزیمنس بر متر) بر شاخصهای رشد و جذب برخی عناصر غذایی سه رقم یونجه (همدانی، قرهیونجه و قارقالوق) در سه سطح تلقیح (بدون باکتری، باکتری مقاوم به شوری و باکتری حساس به شوری) مورد تحقیق قرار گیرد. سطوح باکتری پس از جداسازی و خالصسازی باکتریهای همزیست یونجه از مزارع زیر کشت ارقام یونجه در استان تهران دو جدایه مقاوم و حساس به شوری که جزء باکتریهای خیلی مؤثر از لحاظ همزیستی بودند، انتخاب شد. تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده نشان داد که با افزایش شوری، وزن خشک ریشه و اندام هوایی، تعداد گرههای فعال، غلظت نیتروژن، فسفر، پتاسیم به طور معنیداری (در سطح 1%) کاهش یافت در حالیکه مقدار سدیم گیاه افزایش معنیدار (در سطح1%) را نشان داد. تلقیح با باکتری سینوریزوبیوم ملیلوتی مقاوم به شوری باعث افزایش معنیدار وزن خشک ریشه و اندام هوایی، تعداد گرههای فعال، غلظت نیتروژن، پتاسیم، فسفر و کاهش معنیدار سدیم در گیاه یونجه شد. بین ارقام مختلف از لحاظ عملکرد و سایر شاخصها در شرایط شور تفاوت معنیداری وجود نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شوری، یونجه، سینوریزوبیوم ملیلوتی، برخی عناصر غذایی،
عنوان انگلیسی
Effect of Salinity on Nutrients Absorption and Symbiosis between Sinorhizobium meliloti and Different Genotypes of Alfalfa
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this experiment was to study the effect of salinity on absorption of some nutrition elements and the symbiosis of Sinorhizobium meliloti with different clones of alfalfa. Strains of Sinorhizobium meliloti were isolated from alfalfa fields in Tehran Province. After the isolation and purification processes, alfalfa seeds were inoculated with the efficient strains of symbiotic Sinorhizobium meliloti. Finally, 2 strains were selected, one of which was resistant and the other was sensitive to salinity. The effect of inoculation with these strains were investigated on the growth and the yield of 3 medicago sativa Genotypes (Hamadani, Gharayonjeh and Gharghalogh) at 3 levels of salinity (EC= 0, 6, 12 dS/m), using a completely randomized block designed in factorial form with 3 replications. Results showed that with increase in salinity, shoot and root dry weight, nodule number, and the plants concentration of nitrogen, phosphorus, and potassium decreased significantly, whereas the concentration of sodium increased. In addition, according to the results, inoculation with the Sinorhizobium meliloti strain resistant to salinity caused significant increase in shoot and root dry weight, nodule numbers, and the concentration of nitrogen, potassium, and phosphorus in comparison to the control. There were no significant differences between the alfalfa genotypes in yield or other growth indices
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
شوری, یونجه, سینوریزوبیوم ملیلوتی, برخی عناصر غذایی
نویسندگان مقاله
عاطفه فضائلی |
دانشجوی سابق کارشناسیارشد دانشگاه زنجان
حسین بشارتی |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات خاک و آب تهران
نجات پیرولی بیرانوند |
عضو هیأت علمی پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_126639_c428858f49948fdeb33f3f49a078a7b2.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات