این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۳۳-۴۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر منابع مختلف کود آلی (کود دامی، کمپوست و ورمی کمپوست) بر کمیت و کیفیت پیاز قرمز آذرشهر در دو منطقه بناب و خسروشهر
چکیده فارسی مقاله
منابع کود آلی از جمله کوددامی، کمپوست حاصل از زباله شهری و ورمی کمپوست دارای ارزش تغذیهای فراوانی برای محصولات زراعی بوده و مصرف آنها گامی مؤثر در روند توسعه کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست میباشد. به منظور بررسی تأثیر منابع مختلف کود آلی بر کمیت و کیفیت پیاز قرمز آذرشهر آزمایشی بصورت بلوکهای کامل تصادفی در دو سال زراعی 82 و 83 در دو منطقه خسروشهر و بناب اجراء گردید. کود دامی از نوع گاوی در سه سطح (10، 15 و 20 تن در هکتار)، کود کمپوست زباله شهری در مقادیر (5، 10 و 15 تن در هکتار) و کود ورمی کمپوست در سه سطح (2، 4 و 6 تن در هکتار) و یک تیمار شاهد که در آن ازت، فسفر و پتاسیم براساس آزمون خاک مصرف شد و کاربرد ماسه جمعاً در 10 تیمار و در سه تکرار پیاده شد. بیشترین عملکرد(1/71 تن در هکتار) در اثر مصرف 6 تن در هکتار ورمی کمپوست به دست آمد. همچنین بیشترین عملکرد در سال اول و دوم آزمایش در منطقه خسروشهر در مقایسه با بناب حاصل شد. حداکثر غلظت نیترات (155 میلیگرم بر کیلوگرم وزن تر) در تیمار شاهد و حداقل آن در اثر کاربرد ورمی کمپوست (98 میلیگرم در کیلوگرم وزن تر) به دست آمد. کمترین درصد غدههای از بین رفته (12%) در اثر مصرف مقادیر مختلف کود دامی اندازهگیری شد. بیشترین میزان اسید اسکوربیک (5/13 میلیگرم در یکصد گرم وزن تر) در غده پیاز با مصرف مقادیر مختلف ورمی کمپوست حاصل شد. بیشترین درصد پروتئین (49/1 درصد) در اثر مصرف 6 تن در هکتار ورمی کمپوست حاصل شد. کمترین میزان تندی (2/4 میکرومول اسید پیروویک بر میلیلیتر) در اثر کاربرد 20 تن در هکتار کود دامی به دست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عملکرد، کمپوست، ورمی کمپوست، کوددامی، نیترات، ویتامین C، تندی،
عنوان انگلیسی
Effect of Different Organic Fertilizers (Animal Manure, Compost, and Vermicompost) on the Yield and Quality of Red Onion in Khosrowshahr and Bonab
چکیده انگلیسی مقاله
The data on soils from various regions of East Azarbyjan indicates that a very low organic matter contents is the general case. On the other hand, a considerable amount of chemical fertilizers that are applied in the onion conventional farms are normally used along with sand, which not only increases production costs but also may damage soils physical properties.. Organic fertilizers such as animal manure, municipal solid waste composts and vermicomposts are quite rich in plant nutrients and their application for agricultural purposes leads to sustainable food production. A randomized complete block experiment was carried out with 10 treatments in three replications at two locations, namely Khosrowshahr and Bonab during two growing seasons in 2003 and 2004 in order to evaluate the effect of various sources of organic fertilizers on the yield and quality of Azarshahr variety of red onions (Allium cepa L). Treatments were animal (domestic) manure at three levels (10,15, and 20 t/ha), municipal compost at three levels (5, 10, and 15 t/ha), vermicompost at three rates (2,4, and 6 t/ha), and a control plot in which nitrogen, phosphorus, and potassium were used based on soil analysis and sand as seed cover. The highest yield ( 71.1 t/ha) was obtained with application of 6 tons of vermicompost per hectare. Also, the highest yields were obtained at Khosrowshahr location in both years. The highest nitrate concentration (155mg NO3 /kg of fresh wt.) was obtained with the control treatment and the lowest (98mg NO3 /kg of fresh wt) were in vermicompost treatments. The lowest rate of onion spoilage (12%) was obtained in different rates of animal manure. Also, the highest concentration of ascorbic acid (13.5 mg/100g of fresh onion bulbs) was obtained in vermicompost treatments. The highest level of protein (1.49%) in onions was obtained with application of 6 tons vermicompost per hectare.The lowest rate of onion pungency was obtained with application of 20 tons animal manure per hectare.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عملکرد, کمپوست, ورمی کمپوست, کوددامی, نیترات, ویتامین C, تندی
نویسندگان مقاله
احمد بایبوردی |
مربی پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی
محمدجعفر ملکوتی |
استاد دانشگاه تربیت مدرس
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_127020_f1e811cca7915463cfd4a68dea38d1d5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات