این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۴۱-۵۰
عنوان فارسی
اثر نسبتهای مختلف NH+۴:NO-۳بر رشد و عملکرد توتفرنگی در شرایط آبکشتی
چکیده فارسی مقاله
نیتروژن به دو شکل نیترات و آمونیوم توسط گیاه جذب میشود که جذب هر کدام اثرات مختلفی بر رشد گیاه و اجزاء عملکرد کیفی و کمی دارد. برای بررسی اثرات شکلهای مختلف نیتروژن ،آزمایشی با نسبتهای مختلف NH+4:NO-3 (75:25 ،50 :50، 25:75 ،0:100 ) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 6 تکرار برروی دو رقم توتفرنگی به نامهای کاماروزا و سلوا، در شرایط آبکشت انجام گرفت. بسترهای کشت شامل پرلایت و ورمیکولایت به نسبت 1:1 بود. خصوصیات رشد و نموی گیاه از قبیل وزن تر برگ و سطح برگ در طول آزمایش اندازهگیری شد. شاخصهای عملکرد نیز که شامل تعداد میوه و وزن آنها بود، به مدت سه ماه ثبت گردید. میوه بعد از رسیدگی فیزیولوژیکی برداشت و آزمونهای کیفی شامل اندازه، مقدار مواد جامد محلول (TSS)، درصد ماده خشک و طول عمر بعد از برداشت اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که تأثیر تیمارها بر رشد گیاه از لحاظ وزنتر برگ و سطح برگ به خصوص در رقم کاماروزا معنیدار بود و حداکثر سطح برگ و وزنتر در تیمار 25:75 مشاهده شد. تأثیر تیمارها بر عملکرد نیز معنیدار بود. افزایش مقدار آمونیوم از 25 به 75 درصد در محلول غذایی، عملکرد را در رقم کاماروزا 33% و در رقم سلوا 80% کاهش داد. بالا بودن سطح برگ و فتوسنتز در تیمار 25:75 میتواند دلیل اصلی افزایش عملکرد باشد. تعداد گل و میوه تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت، ولی تیمارها بطور معنیداری اندازه میوهها را تغییر دادند. بطوریکه درشت ترین میوهها در هر دو رقم در تیمار 25:75 و کوچکترین در تیمار0:100 مشاهده شد. عمدهترین تأثیر نسبت آمونیوم به نیترات بر روی خصوصیات کیفی در طول عمر بعد از برداشت میوهها بود. به طوری که هرچه نسبت آمونیوم در محلول غذایی افزایش یافت، طول عمر بعداز برداشت به شدت کاهش یافت. از نتایج این آزمایش چنین استنباط میشود که نسبت 25:75 ( NH+4:NO-3 ( تأثیر مثبتی بر رشد و نمو دارد و استفاده از منبع نیترات یا آمونیوم به تنهایی در محلول غذایی برای توتفرنگی توصیه نمیگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
توت فرنگی، عملکرد، کیفیت، آبکشت) هایدروپونیک(، نسبت NH+4 NO-3،
عنوان انگلیسی
The Influence of NH4:NO3 Ratio on the Growth and Yield of Strawberry Grown under Hydroponic Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Nitrogen is taken up by the higher plants in both nitrate and ammonium forms with different physiological impacts on the plant. An experiment was conducted to assess the effect of NH4:NO3 ratio in nutrient solution on the yield and quality of hydroponically grown strawberry (Fragaria×ananassa Duch) cvs 'Camarosa' and 'Selva'. Six replications per treatment were involved in a randomized complete block experiment. Four nutrient solutions differing in NH4:NO3 ratio (0:100, 25:75, 50:50 and 75:25) were applied. The nutrient solutions had significant effects on the strawberry plants so that the highest leaf area was observed in the plant grown with 25:75 ratio. Flower and fruit number were not affected by the solutions however, the weight of individual fruit increased with 25:75 ratio. Both high ratios of NH4 and NO3 in the solution reduced the yield. The yield was reduced by 33% and 80% in cvs Camarosa and Selva respectively, when the NH4 concentration increased from 25% to 75% in the solution. The highest and lowest photosynthesis (Pn) rate in both cultivars were observed at 25:75 and 75:25 ratios, respectively. Increased NH4 ratio in the solution significantly reduced postharvest life of the fruits in both cultivars. Both higher leaf area and Pn rate appeared to be the reason for the increased yield and plant growth in the 25:75 ratios of NH4:NO3. Therefore, a combination of two forms of N in an appropriate ratio (25NH4:75NO3) promote the strawberry plant growth, yield and quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
توت فرنگی, عملکرد, کیفیت, آبکشت) هایدروپونیک(, نسبت NH+4 NO-3
نویسندگان مقاله
لیلا سیدلر فاطمی |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه تبریز، استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سیدجلال طباطبائی |
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
علی تهرانیفر |
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_127171_0b4ea8f97fe8b036d8fa0eb96eebb3ec.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات