این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۱۷۳-۱۷۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر منابع مختلف کربن و ازت بر رشد رویشی قارچ خوراکی شاه صدف [Pleurotus eryngii (DC: Fr.) Quel.]
چکیده فارسی مقاله
کربن و ازت از عناصر اصلی و مورد نیاز برای رشد ریسههای قارچ Pleurotus eryngiiمیباشد. و نقش عمده در ساخت پروتئین, پروتوپلاسم, اسیدهای هستهای, آنزیمها و دیواره سلولی دارند. بدین منظورتأثیر منابع مختلف کربن و ازت در محیط کشت پایه بر رشد رویشی دو جدایه از قارچ خوراکی شاه صدف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد از بین منابع کربن, مالتوز و دکستروز در جدایه 80 و گالاکتوز و دکستروز در جدایه 65 باعث بیشترین رشد ریسه میگردید. همچنین از بین منابع ازتی, گلوتامیک اسید, پپتون آسپارتیک اسید و ایزولوسین بیشترین تأثیر را در رشد رویشی جدایه 80 و آسپاراژین و پپتون باعث بیشترین رشد در جدایه 65 شده است. در این آزمایش غلظت 22 گرم در لیتر دکستروز و 20 گرم در لیتر مالتوز بترتیب, باعث بیشترین تأثیر در رشد رویشی جدایههای 80 و 65 گردید. حداکثر رشد ریسه در ایزوله 80 با 5/2 گرم در لیتر گلوتامیک اسید و در جدایه 65 با 3 گرم در لیتر آسپاراژین بدست آمد. افزایش غلظت منبع ازته تا حد مطلوب باعث افزایش وزن خشک ریسه قارچ گردید. لیکن افزایش بیش از اندازه آن وزن خشک ریسه را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قارچ خوراکی شاه صدف، رشد رویشی، کربن، ازت، Pleurotus eryngii، ایران،
عنوان انگلیسی
Effect of Different Carbon and Nitrogen Sources on Vegetative Growth of the King Oyster Mushroom (Pleurotus eryngii)
چکیده انگلیسی مقاله
Carbon and nitrogen are the most important constituents of the media which help in the synthesis of protein, protoplasm, nucleic acid, enzymes and cell wall materials. The effect of different carbon and nitrogen sources on mycelial growth of Pleurotus eryngii isolates were investigated. Among the carbohydrates tested maltose and galactose were the most effective on mycelia growth of isolates number 80 and 65 respectively. Glutamic acid and peptone produced the maximum growth of isolate No 80. Asparagin and peptone showed maximum growth of No 65. Maximum growth were observed when maltose was used at 22g/lit on isolate No 80 and 20 g/lit on isolate No 65. Maximum growth was obtained when aspargine was used at 3 g/lit on isolate No 80; in case of isolate No 65 maximum growth was recorded at 3 g/lit. It was observed that in the case of the former isolate, the growth continued to increase significantly up to the concentration of 2.5g/lit
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
قارچ خوراکی شاه صدف, رشد رویشی, کربن, ازت, Pleurotus eryngii, ایران
نویسندگان مقاله
عزیزا.. علوی |
دانشجو دکتری دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
ابراهیم محمدی گل تپه |
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس،
کاظم ارزانی |
دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
ابراهیم پورجم |
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_127443_892adfa4bc07b00628a4c375c0a9292b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات