این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های خاک، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۲۰۱-۲۱۱

عنوان فارسی بررسی تکثیر باکتری Sinorhizobium meliloti در چند محیط کشت ارزان قیمت
چکیده فارسی مقاله مرحله تکثیر سویه‌های انتخاب شده از باکتری مورد نظر، یکی از پرهزینه‌ترین مراحل تولید مایه تلقیح می‌باشد. لذا معمولاً در فرآیند تولید صنعتی ریزوبیوم‌ها سعی می‌گردد تا از فرآورده‌های فرعی کارخانجات صنایع غذایی به تنهایی و یا با افزودن مواد دیگر، به عنوان محیط تکثیر استفاده گردد. در این تحقیق نحوه تکثیر باکتری مذکور در سه محیط Malt sprout extract، Dehydrated cheese whey و پایه شیمیایی محیط Yeast extract mannitol به همراه سه نوع منبع نیتروژن: کلرور آمونیوم، نیترات پتاسیم و عصاره مخمر؛ چهار نوع منبع کربن: مانیتول، گلوکز، گالاکتوز و سوکروز و در دو pH (7، 8/6) بررسی گردید. این آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی، بصورت فاکتوریل و با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش ایزوله (S. meliloti) SM-11 با جمعیت اولیه Cells/ml105×2 به ارلن‌های ml100 حاوی محیط‌های مذکور تلقیح و پس از دو روز، جمعیت باکتری با روش plate-count و روی محیط YMA حاوی کنگورد شمارش گردید. نتایج این آزمایش نشان داد که جمعیت باکتری پس از سه روز از زمان تلقیح در محیط پایه Malt به همراه قند مانیتول به عنوان منبع کربن و عصاره مخمر به عنوان منبع نیتروژن در 7=pH به Cells/ml109×94/7 و نیز جمعیت باکتری در محیط مذکور به همراه قند سوکروز به عنوان منبع کربن و نیترات پتاسیم به عنوان منبع نیتروژن در 8/6=pH به Cells/ml109×5/4 رسید و این در حالی بود که جمعیت باکتری در محیط استاندارد YMB به Cells/ml108×24/5 رسید. همچنین جمعیت باکتری پس از سه روز از زمان تلقیح در محیط استاندارد YMB و8/6=pH به Cells/ml109×07/2 و نیز جمعیت باکتری در محیط مذکور به همراه قند سوکروز به عنوان منبع کربن و عصاره مخمر به عنوان منبع نیتروژن در 7=pH به Cells/ml108×24/5 رسید. نتایج مذکور نشان داد که برای تکثیر ارزان قیمت این ایزوله جهت تولید صنعتی مایه تلقیح آن، می توان از محیط پایه Malt به همراه قند سوکروز و نیترات پتاسیم استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مالت اسپروت، آب پنیر، سینوریزوبیوم ملیلوتی،

عنوان انگلیسی Reproduction of Sinorhizobium meliloti Bacteria in some Inexpensive Culture Media
چکیده انگلیسی مقاله Reproduction of selected strains is one of the most expensive stages in the process of inoculum production. Therefore, for large scale industrial production of rhizobiums, efforts are made to use the by-products of food industry plants directly or in combination with some other ingredients as culture media. In this experiment multiplication of S. meliloti in three culture media, namely malt sprout extract, dehydrated cheese whey, and the chemical base medium of yeast extract mannitol along with three nitrogen sources: ammonium chloride, potassium nitrate, and yeast extract; four carbon sources: mannitol, glucose, galactose, and sucrose at two pH levels of 6.8 and 7.0 was investigated. The experiment was designed as a randomized complete block factorial test with three replications. Isolates of SM-11 (S. meliloti) with population densities of 2x105 cells/ml were transferred to 100 ml Erlenmeyer flasks containing the culture media mentioned before, followed by making plate counts on YMA, growth medium containing Congo-red. After two days of bacterial growth, the results of the experiment showed that the bacterial populations reached a level of 7.94x109 cells/ml in the malt culture containing mannitol as a carbon source and yeast extract as a nitrogen source with the pH of the medium adjusted to 7.0, while the population density in the same medium, but containing sucrose and potassium nitrate adjusted to pH 6.8 was measured to be 4.5x109 cells/ml, as compared with 5.24x109 cells/ml for the standard YMB culture medium. Likewise, the population density of the bacteria in the chemical base culture at pH of 6.8, was 2.07x109 cell/ml after 3 days and in the same medium containing sucrose and yeast extract at pH of 7.0 was measured to be 5.24x108 cells/ml. These results indicate that, to reproduce this isolate inexpensively on industrial scales for inoculum production, the malt sprout extract growth medium containing sucrose and potassium nitrate is recommendable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله مالت اسپروت, آب پنیر, سینوریزوبیوم ملیلوتی

نویسندگان مقاله شیرین قربانی |
استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه

احترام سادات رحیمی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا (س)

کاظم خاوازی |
استادیار پژوهش مؤسسه تحقیقات خاک

محمدحسین ارزانش |
استادیار پژوهش مؤسسه تحقیقات خاک و آب، پژوهشگر مؤسسه تحقیقات خاک و آب


نشانی اینترنتی https://srjournal.areeo.ac.ir/article_127451_251dcc4801340590858865290152d330.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات