این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۲۵۹-۲۶۵
عنوان فارسی
بررسی تأثیر میزان آب آبیاری و کود ازت بر عملکرد و بازده مصرف آب در گوجه فرنگی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور بررسی تأثیر تیمارهای آبیاری به میزان 40، 60، 80، 100 و 120 درصد نیاز آبی و مقادیر مختلف ازت به میزان 60، 120 و 180 کیلوگرم در هکتار و بر همکنش آنها بر عملکرد و بازده مصرف آب گوجه فرنگی رقم ارلی اوربانا در سال 1382 انجام گرفت. پژوهش در مزرعه تحقیقاتی گروه آبیاری و آبادانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران (منطقه نیمه خشک) در یک خاک لوم رسی و در قالب طرح کرتهای خردشده با سه تکرار (تیمارهای آبیاری به عنوان کرتهای اصلی و مقادیر ازت به عنوان کرتهای فرعی) انجام شد. نتایج تجزیه آماری نشان داد که میزان آب آبیاری و مقادیر مختلف ازت و همچنین تأثیر متقابل آنها بر عملکرد محصول و بازده مصرف آب (WUE) در سطح یک درصد معنیدار بوده است. حداکثر عملکرد محصول و حداکثر بازده مصرف آب در تیمار 100% نیاز آبی (آبیاری کامل) با 120 کیلوگرم ازت در هکتار بدست آمد. علاوه بر این مشاهده شد که با کاهش مصرف آب به میزان 20%، 40% و 60% نیاز آبی، عملکرد محصول به ترتیب 24%،57% و74% کاهش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ازت، بازده مصرف آب، عملکرد گوجه فرنگی، کم آبیاری و گوجه فرنگی،
عنوان انگلیسی
Investigation of the Effectiveness of Irrigation Water Regimes and Nitrogen Amount on the Yield and Water Use Efficiency of Tomato
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out in 2003 to investigate the effects of different water treatments (40, 60, 80, 100 and 120 percent of water requirement) and different amounts of nitrogen (60, 120 and 180 kg/ha) as well as their interaction on the yield and water use efficiency (WUE) of tomato (Var. Early Urbana). The experiment was performed on the research farm of agriculture faculty of Tehran University (semi-arid area) in a clay–loam soil, using a split plot design with three replications (irrigation treatments as main plots and different amounts of nitrogen as sub plots). The results obtained from statistical analysis indicated that the different treatments of irrigation and nitrogen as well as their interactions have significant effect (1% level) on the yield and WUE of tomato. The maximum yield and WUE were obtained at 100% water requirement with 120 kgN/ha. Furthermore, it was observed that reduction of water consumption by 20, 40 and 60 percent reduced the crop yield by 20, 57, and 74 percent, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ازت, بازده مصرف آب, عملکرد گوجه فرنگی, کم آبیاری و گوجه فرنگی
نویسندگان مقاله
علیرضا فرهمند |
کارشناس ارشد گروه آبیاری دانشگاه تهران
حسین فرداد |
دانشیار گروه آبیاری دانشگاه تهران
عبدالمجید لیاقت |
دانشیار گروه آبیاری دانشگاه تهران
عبدالکریم کاشی |
استاد گروه باغبانی دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
https://srjournal.areeo.ac.ir/article_127461_6329719c4d312599f8306fa6fa483104.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات