این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱، صفحات ۹۳-۱۰۴
عنوان فارسی
The effect of lemon seed essential oil on composition, chemical characteristics, and gas production parameters of alfalfa silage
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی:
یونجه یکی از مهمترین گیاهان علوفهای است که در تغذیه دام به شکل علوفه خشک در ایران استفاده میشود. با این حال، مقدار قابل توجهی از مواد مغذی یونجه به دلیل تیمارهای مکانیکی در طی فرآیند خشک کردن و ذخیرهسازی از بین میروند. تولید سیلوی یونجه در سالهای اخیر مورد توجه بیشتر دامداران قرار گرفته است. یونجه یکی از علوفههایی است که به دلیل داشتن سطح بالای پروتئین، ظرفیت بافری بالا و کربوهیدرات محلول در آب پایین سیلو کردن آن مشکل میباشد و افزودنیهای سیلو در زمان سیلو کردن باید مورد استفاده قرار گیرد. از مواد افزودنی با خاصیت محافظتی (برپایه اسیدهای آلی) برای جلوگیری از رشد قارچ و مخمر در سیلاژ و افزایش پایداری هوازی استفاده شده است. اخیراً استفاده از گیاهان معطر و محصولات آنها به دلیل اثرات ضد قارچ، ضد باکتری و آنتیاکسیدان آنها افزایش یافته است.
هدف:
این آزمایش به منظور بررسی اثرات اسانسهستهلیموترش بر خصوصیات شیمیایی و پایداریهوازی سیلاژ یونجه انجام شد.
روش کار:
یونجه در مرحله گلدهی برداشت شد و با یک چاپر به اندازههای 3 تا 5 سانتی متر خرد شد و در آزمایشگاه به مدت 24 ساعت پژمرده شد. پس از دوره پژمردگی، به سه زیر نمونه تقسیم شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار یونجه بدون افزودنی (شاهد)، یونجه بعلاوه 60 میلیگرم در کیلوگرم اسانس لیموترش و یونجه بعلاوه 120 میلیگرم در کیلوگرم اسانس هستهلیمو بودند که به مدت 60 روز در دمای اتاق سیلو شدند. در پایان روز 60، سیلوها باز شدند و بلافاصله pH و ماده خشک اندازهگیری و باقیمانده نمونهها برای اندازهگیری خاکستر، ADF، NDF و CP در فریزر با دمای 20- درجه سانتیگراد ذخیره شد. آزمایش تولید گاز با استفاده از روش آزمایشگاهی با 5 تکرار در 2 ، 4 ، 6 ، 8 ، 12 ، 16 ، 24 ، 36 ، 48 ، 72 ، 96 و 120 ساعت اندازه گیری شد. دادههای بدستآمده در قالب طرحآماری کاملاً تصادفی آنالیزگردید.
نتایج:
نتایج نشان داد که افزودن اسانسهسته لیمو در هر دو سطح 60 و 120میلیگرم بر کیلوگرم به سیلاژ یونجه میزان pH سیلو را به طور معنیداری (05/0p <) نسبت به شاهد کاهش یافت. افزودن اسانس در سطح 120 میلیگرم غلظت کربوهیدرات محلول در آب را افزایش داد (91/4 %). میزان پروتئین خام در تیمار مکمل شده با اسانس هسته لیمو ئر سطح 120 میلیگرم در مقایسه با تیمار کنترل افزایش یافت (05/0>P). اسانسهسته لیمو باعث افزایش پایداریهوازی سیلو نسبت به شاهد شد. افزودن اسانس در سطح 60 میلیگرم گاز تولیدی را نسبت به تیمار شاهد کاهش داد. در کل، دادههای بدست آمده نشان دهنده اثر مثبت اسانس هسته لیمو روی کیفیت سیلاژ یونجه و خصوصیات تخمیری است.
نتیجهگیریکلی:
نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن اسانس هسته لیمو بر سیلاژ یونجه باعث افزایش پایداری هوازی سیلو نسبت به شاهد شد. اسانس هسته لیمو تاثیر معنیداری بر روی ازت امونیاکی و پروتئین خام داشت. سطوح مختلف اسانس هسته لیمو میزان pH را تحت تاثیر قرار داد و به طور قابلتوجهی کاهش یافت. افزودن اسانس هسته لیمو ترش در سطح بالا باعث افزایش میزان تولید گاز و فراسنجههای تخمیری تولید گاز گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانسگیاهی، پایداریهوازی، سیلاژیونجه، هسته لیمو،
عنوان انگلیسی
The effect of lemon seed essential oil on composition, chemical characteristics, and gas production parameters of alfalfa silage
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانسگیاهی, پایداریهوازی, سیلاژیونجه, هسته لیمو
نویسندگان مقاله
M Besharati |
, Department of Animal Science, Ahar Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tabriz, Iran
M Niazifar |
, Department of Animal Science, Ahar Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tabriz, Iran
نشانی اینترنتی
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_11018_28d15d88614907192e0218eddcdcc85e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات