این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۶۸، شماره ۱۲، صفحات ۶۹۱-۶۹۸

عنوان فارسی مهار رشد رده سرطانی K۵۶۲ لوسمی میلوییدی مزمن انسان با استفاده از عصاره سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوس‌های جدا شده از روده ماهی کپور معمولی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: لاکتوباسیلوس‌ها از نظر ژنتیکی شامل گروه متنوعی از باکتری‌های تولید کننده اسید لاکتیک هستند که به دلیل داشتن ویژگی‌هایی مانند اثرات ضد توموری، کمک به تعادل فلور میکروبی روده، تولید ترکیبات ضد میکروبی، تحریک سیستم ایمنی میزبان و غیره تحت عنوان پروبیوتیک معرفی شده‌اند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره سیتوپلاسمی و دیواره سلولی لاکتوباسیلوس‌های جدا شده از روده ماهی کپور معمولی بر رده سرطانیK562 (سرطان سلول‌های میلوییدی خون انسان) می‌باشد. روش بررسی: برای این منظور محتویات روده 115 قطعه ماهی کپور معمولی پس از صید از منابع آبی مختلف آذربایجان غربی از نظر وجود باکتری‌های لاکتوباسیلوس بررسی شد. پس از جداسازی، شناسایی به کمک روش‌های معمولی و مولکولی باکتری شناسی انجام و عصاره سیتوپلاسمی و دیواره سلولی آن‌ها به طور جداگانه تهیه شد. برای مطالعه تاثیر عصاره‌ها بر سلول‌های سرطانی K562 از روش رنگ سنجی (MTT) 3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-Diphenyltetrazolium Bromide ‌استفاده شد. یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این مطالعه عصاره‌های سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوس‌های جدا شده از روده ماهی کپور معمولی قادر است به طور معنی‌داری رشد سلول‌های سرطانی را مهار سازد. در این ارتباط عصاره سیتوپلاسمی دو باکتری Lactobacillus paracasei و Lactobacillus casei در غلظت موثره µg/ml33/83 به ترتیب با 56/66 و 28/54 درصد دارای بیشترین قدرت سلول‌کشی بودند. از طرف دیگر دیواره سلولی لاکتوباسیلوس‌های فوق نتوانست رشد سلول‌های سرطانی را مهار کند. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های حاصل می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره سیتوپلاسمی باکتری‌های لاکتوباسیلوس جدا شده از روده کپور معمولی همانند لاکتوباسیلوس‌های با منشا انسانی دارای اثرات ضد توموری هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Inhibitiory properties of cytoplasmic extract of Lactobacilli isolated from common carp intestine on human chronic myelocytic leukemia K562 cell line: an in vitro study
چکیده انگلیسی مقاله Background: Lactobacillus species are genetically diverse groups of Lactic Acid Bacteria (LAB) that have been introduced as probiotics, because of some characteristics such as their anti-tumor properties, helping the intestinal flora balance, production of antibiotics, stimulation of host immune response, etc. The aim of this study was to investigate the effects of cytoplasmic extraction and cell wall of Lactobacillus species isolated from the intestine of common carp on human chronic myelocytic leukemia or K562 cancer cell lines.Methods: The intestinal contents of 115 common carp captured from the natural resources of West Azerbaijan province in Iran were examined for LAB. After isolation, the identification of Lactobacilli was done according to traditional and molecular bacteriological tests. Subsequently, a suspension of each bacterium was prepared and the protein content of the cytoplasm was extracted. Cell wall disintegration was done by cell lysis buffer and sonication. The effects of cytoplasmic extraction and cell wall on K562 cell line proliferation were investigated by MTT assays.Results: The cytoplasmic extraction of the isolated Lactobacilli had significant (p< 0.05) anti-proliferative effects on K562 cells. The cytoplasmic extractions of Lactobacillus paracasei and Lactobacillus casei inhibited K562 cell proliferation by 66.56% and 54.28% at 83.33 μg/ml concentration, respectively.Nevertheless, the Lactobacillus cell wall could not inhibit the proliferations of K562 cells (p< 0.05).Conclusion: In this study, the cytoplasmic extractions of the isolated Lactobacilli from the intestine of common carp had anti-proliferative effects on K562cell line.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فهیمه کبیری | kabiri f
پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. گروه بافت شناسی و جنین شناسی، دانشکده علوم دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

وحید نجاتی | nejati v
گروه بافت شناسی، زیست شناسی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

امیر توکمه چی | tukmechi a
گروه میکروبیولوژی، پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

نوروز دلیرژ | delirezh n
گروه ایمونولوژی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

پویان نیک بخش | nikbakhsh p
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه (Islamic azad university of urmia)


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-279&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات