این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
کارآفرینی در کشاورزی
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۱۴۵-۱۶۰
عنوان فارسی
تدوین الگوی توسعه قابلیت های کارآفرینی فناورانه در شرکت های تعاونی لبنی
چکیده فارسی مقاله
کارآفرینی با ایجاد فرصت های شغلی و درآمدی جدید به عنوان عاملی اساسی در ارتقاء وضعیت اقتصادی شناخته می شود. همچنین، کارآفرینی فناورانه نقش مهمی در فرآیند ایجاد اقتصاد منطقه ای دارد. هنگامی که در کشوری سازمان های فناورانه زیادی وجود داشته باشد و سطح کارآفرینی فناورانه بالا باشد، تأثیر مثبتی بر توسعه پایدار آن کشور دارد. نیاز به کارآفرینی فناورانه به این دلیل است که صنایع مبتنی بر فناوری به سرعت در حال گسترش بوده و جایگزین صنایع سنتی می شوند. هدف از این پژوهش شناسایی عوامل مؤثر بر طراحی الگوی قابلیتهای کارآفرینی فناورانه با در نظر گرفتن مزیت رقابتی پایدار در شرکتهای تعاونی صنایع لبنی شمال کشور با بکارگیری رویکرد تفسیری ساختاری بود. این یک تحقیق کیفی با رویکرد فراتحلیلی بود. جامعه آماری این پژوهش 50 نفر از خبرگان نظری و تجریی در حوزه صنایع لبنی در استانهای مازندر ان و گلستان بودند. ابزار گردآوری دادههای تحقیق، مصاحبه هدفمند بود. تجزیه و تحلیل دادهها با روش دلفی فازی و تکنیک تحلیل شبکه فازی ANP انجام شد. نتایج غربالگری قابلیت کارآفرینی فناورانه 36 شاخص و 5 مؤلفه، و 30 شاخص و 4 مؤلفه را به عنوان عوامل اثرگذار بر قابلیتهای کارآفرینی فناورانه با نام مزیت رقابتی پایدار شناسایی کرد. بر اساس این نتایج میتوان ادعا نمود که قابلیتهای کارآفرینی فناورانه میتوانند منبعث از مزیت رقابتی پایدار در صنایع باشند و با ایجاد بستر مناسب موجبات تقویت کارآفرینی فناورانه و رونق اقتصادی کشور را فراهم نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نوآوری، قابلیتهای کارآفرینی فناورانه، مزیت رقابتی پایدار، رویکرد تفسیری ساختاری، صنایع لبنی،
عنوان انگلیسی
Developing model for developing technological entrepreneurial capabilities in dairy cooperatives
چکیده انگلیسی مقاله
Entrepreneurship is recognized as an essential factor in the enhancement of the economic situation by creating new employment and income opportunities. Technological entrepreneurship has an important role in the process of creating a regional economy. When there are many technological organizations in a country, and the level of technological entrepreneurship is high, it has a positive impact on the country in which the organizations exist. The need for technological entrepreneurship is because technology-based industries are expanding rapidly and are replacing traditional industries. The purpose of this study was to identify the factors affecting the design of the technological entrepreneurship capabilities model by considering the sustainable competitive advantage in dairy industries cooperatives in the north of Iran using a structural interpretive approach. This was qualitative research with a meta-analytical approach. The statistical population of this study was 50 theoretical and experimental experts in the field of the dairy industry in Mazandaran and Golestan provinces. The research data collection tool was a purposive interview. Data were analyzed using the Fuzzy Delphi method and fuzzy analytic network process (ANP). The results of technological entrepreneurship capability screening identified 36 indicators and 5 components, and 30 indicators and 4 components, with the name of sustainable competitive advantage, as factors affecting technological entrepreneurship capabilities. Based on these results, it can be claimed that technological entrepreneurship capabilities can be derived from a sustainable competitive advantage in the industry and by creating a suitable environment to strengthen technological entrepreneurship and the economic prosperity of the country.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نوآوری, قابلیتهای کارآفرینی فناورانه, مزیت رقابتی پایدار, رویکرد تفسیری ساختاری, صنایع لبنی
نویسندگان مقاله
حسین دلبازه |
مدیریت، دانشگاه علی آباد کتول، علی آباد کتول، ایران
احسان ساده |
دانشیار گروه مدیریت، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
عبدالعزیز پقه |
استادیار گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران
نشانی اینترنتی
https://jead.gau.ac.ir/article_6047_a4491d59b3f741573595ed2a0c9f42fe.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات