این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۳، شماره ۴، صفحات ۲۳۳-۲۴۴
عنوان فارسی
مقایسه تأثیر تغذیه پودر سیر یا گوجهفرنگی در مرغهای مادر گوشتی با تزریق داخل تخممرغی عصاره هیدروالکلی سیر یا گوجهفرنگی بر عملکرد، فراسنجههای خونی،تمایز جنسیت و قابلیت جوجهدرآوری
چکیده فارسی مقاله
در آزمایش حاضر، تأثیر تغذیه پودر سیر و گوجهفرنگی بر عملکرد، فراسنجههای خونی، تمایز جنسیت و قابلیت جوجهدرآوری مرغهای مادر گوشتی سویه راس-308 بررسی و با تزریق داخل تخممرغی عصاره هیدروالکلی سیر و گوجهفرنگی مقایسه شد. در آزمایش اول، تعداد 375 قطعه مرغ و 25 قطعه خروس در سن 47 هفتگی بهطور تصادفی بهمدت 4 هفته به پنج تیمار و پنج تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه (شاهد)، 2 و 3) جیره پایه + بهترتیب 2 و 4 درصد پودر سیر و 4 و 5) جیره پایه + بهترتیب 2 و 4 درصد پودر گوجهفرنگی بودند. در آزمایش دوم، تعداد 200 قطعه مرغ و 20 قطعه خروس بهطور تصادفی به 2 تیمار شامل 1) جیره پایه و 2) جیره پایه+ 4 درصد پودر گوجهفرنگی (تیمار انتخابی مرحله 1) در پنج تکرار از سن 52 تا 56 هفتگی اختصاص یافتند. در دوره جوجهکشی، تیمارهای آزمایشی شامل 1) گروه شاهد، 2) تخممرغهای حاصل از مرغهای تغذیهشده با 4 درصد پودر گوجهفرنگی، 3، 4 و 5) بهترتیب تزریق داخل تخممرغی سرم فیزیولوژیک، 1/0 و 3/0 میلیلیتر از عصاره هیدروالکلی سیر و گوجهفرنگی بودند. تأثیر افزودن پودر سیر و گوجهفرنگی در جیره بر صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای خون، معنیدار نبود (05/0P>)، اما همه تیمارهای تزریق داخل تخممرغی منجر به افزایش درصد باروری شدند (05/0P<؛ آزمایش اول). تیمارهای آزمایشی بر درصد جنس نر و ماده، تأثیر معنیداری نداشتند (05/0P<؛ آزمایش دوم). به طور کلی، افزودن 4 درصد پودر گوجهفرنگی به جیره غذایی مرغهای مادر در مقایسه با تزریق داخل تخممرغی عصارههای هیدروالکلی سیر و گوجهفرنگی، درصد جنس نر در جوجههای تفریخ شده را افزایش نداد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پودر سیر،پودر گوجهفرنگی،تزریق داخل تخممرغی،قابلیت جوجهدرآوری،عملکرد،مرغهای مادر گوشتی،
عنوان انگلیسی
Effect of garlic or tomato powder feeding and its comparison with In-Ovo injection of garlic or tomato hydroalcoholic extracts on performance, blood parameters, sex differentiation and hatchability of broiler breeders
چکیده انگلیسی مقاله
In this experiment, the effect of garlic (GP) and tomato (TP) powders on performance, blood parameters, sex differentiation and hatchability of Ross-308 broiler breeders were examined and compared with In-Ovo injection of garlic or tomato hydroalcoholic extracts. In first experiment, 375 hens and 25 roosters (47 wk.) were randomly allocated to 5 treatments and 5 replicates, for 4 weeks. Treatments included: 1) basal diet (control), 2 and 3) basal diet+ 2 and 4 percent of GP, and 4 and 5) basal diet + 2 and 4 percent of TP, respectively. In second experiment, 200 hens and 20 roosters were randomly allocated to 2 treatments including 1) basal diet and 2) basal diet + 4% of TP (selected treatment of the Exp. 1) in 5 replications from 52-56 wk. During incubation period, experimental treatments included: 1) control group, 2) eggs from hens fed 4% TP, 3) In-Ovo injection of physiological serum and 4 and 5) In-Ovo injection of 0.1 and 0.3 ml of garlic and tomato hydroalcoholic extracts. The results of first experiment, adding garlic and tomato powders was not significant on egg qualitative traits and blood parameters (P>0.05). All In-Ovo injection treatments increased fertility percentage (P< 0.05). The second experiment results showed that treatments had no significant effect on the percent of males and females (P>0.05). In general, addition of 4 percent tomato powder to broiler breeders in comparison to In-Ovo injection of hydroalcoholic extracts of garlic and tomato, did not increase male 1-d-old chicks’ percentage of hatched chicks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پودر سیر,پودر گوجهفرنگی,تزریق داخل تخممرغی,قابلیت جوجهدرآوری,عملکرد,مرغهای مادر گوشتی
نویسندگان مقاله
لیلی جمشیدی |
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
علی خطیب جو |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
مجید متقی طلب |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_89197_9997667da39402fedc9c15948b8f3aa2.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات