این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۳، شماره ۴، صفحات ۲۵۵-۲۷۱

عنوان فارسی ارزیابی ارزش تغذیه‌ای ترکیبات قابل رسوب خیساب ذرت توسط تانن‌های استخراج شده از ضایعات ‌کشمش به‌عنوان یک منبع پروتئینی در تغذیه نشخوارکنندگان
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به‌منظور بررسی ارزش تغذیه­ای و برآورد میزان پروتئین محافظت شده پروتانومیکس به‌عنوان یک منبع پروتئینی جدید و مقایسه آن با کنجاله سویا طراحی شده است. پروتانومیکس پودری قهوه­ای رنگ بوده و از جداسازی رسوب ناشی از واکنش تانن­ با خیساب ذرت حاصل می‌شود. مقدار پروتئین خام (CP) و انرژی قابل­ متابولیسم (ME) در این منبع پروتئینی تقریباً شبیه کنجاله سویا بوده و بیش از 80 درصد از پروتئین آن، به شکل نامحلول است. در این مطالعه، قابلیت تولید گاز آزمایشگاهی در پروتانومیکس به‌طور معنی‌داری از تیمار شاهد (کنجاله سویا) کمتر بود (001/0P˂)؛ اگر چه، جایگزینی کنجاله سویا با سطوح مختلف از پروتانومیکس در جیره­های آزمایشی، منجر به تفاوت­های معنی‌داری در فراسنجه­های تولید گاز نگردید (05/0 P˃). در مقایسه پروتانومیکس با کنجاله سویا (شاهد)، فراسنجه­های تجزیه‌پذیری حقیقی ماده خشک در شرایط آزمایشگاهی (IVTDDM)، انرژی قابل متابولیسم (ME) و pH تفاوت­های معنی‌داری نداشتند (05/0 P˃)، اما غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (SCFA)، قابلیت هضم ظاهری ماده آلی (IVOMAD) و نیتروژن آمونیاکی (N-NH3) در کنجاله سویا به‌طور معنی‌داری بالاتر بود (01/0P˂) در حالی که ضریب تفکیک (PF)، تولید پروتئین میکروبی (MPS) و بازده تولید پروتئین میکروبی (EMPS) در پروتانومیکس مقادیر بالاتری را نشان داد (05/0 P˂). با این حال، در جایگزینی کنجاله سویا با سطوح مختلف از پروتانومیکس در جیره­های آزمایشی، تنها N-NH3 بطور معنی‌داری کاهش یافت (05/0P˂).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین عبوری،ضایعات کشمش،تانن،خیساب ذرت،

عنوان انگلیسی Evaluation of nutritive value of perceptible compounds of corn-steep liquor by ‎tannins extracted from raisin by-products as a protein source in ruminant nutrition
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was designed to survey the nutritive value and estimate protected-protein level of Protanomix as a new protein source and compare it with soybean meal. Protanomix is a brown powder by separating the precipitate produced from the reaction of tannin with corn-steep liquor. Crude protein (CP) and metabolizable energy (ME) in this protein source is nearly similar to soybean meal, and more than 80% of its protein content is insoluble. In this study, potential of in vitro gas production in Protanomix was significantly (P˂0.001) lower than the control treatment (soybean meal); however, substitution of soybean meal at different levels of Protanomix in experimental diets did not lead to significant changes in gas production parameters (P˃0.05). Comparing Protanomix with soybean meal (control) showed that in vitro truly degraded dry matter (IVTDDM), estimated metabilizable energy (ME) and pH were similar (P˃0.05). However, short chain fatty acids (SCFA), apparently in vitro organic matter digestibility (IVOMAD) and ammonia nitrogen (N-NH3) were significantly higher in soybean meal (P˂0.01) than Protanomix, while partitioning factor (PF), microbial protein synthesis (MPS) and efficiency of microbial protein synthesis (EMPS) were greater in Protanomix than soybean meal (P˂0.05). Nonetheless, when soybean meal was substituted with different levels of Protanomix in the experimental diets, only concentration of ammonia nitrogen (N-NH3) was significantly decreased (P˂0.001).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پروتئین عبوری,ضایعات کشمش,تانن,خیساب ذرت

نویسندگان مقاله ابوالفضل کولیوند |
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

آرش آذرفر |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

امیر فدایی فر |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران

ایوب عزیزی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_90191_49cc19a6b51cdfa268a488439abf79e3.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات