این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۶۱-۸۰
عنوان فارسی
اثر سختیهای مختلف بر رشد، فراسنجههای خونی، نرخ بازماندگی، و کیفیت آب پرورش بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii)
چکیده فارسی مقاله
تأثیر سطوح مختلف سختی آب بر روی شاخصهای رشد، نرخ بازماندگی، پارامترهای خونشناسی، و کیفیت آب پرورش بچهماهیان سفید دریای خزر (Rutilus kutum) در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار سختی آب (350، 600، 650، 700، 800 و 900 میلیگرم کربنات کلسیم،CaCO3) هر کدام با سه تکرار حاوی 13 قطعه ماهی (جمعا 300 قطعه) با میانگین وزن 2 گرم به مدت 56 روز بررسی شد. بیشترین میزان وزن نهایی، افزایش وزن بدن، و نرخ رشد روزانه در تیمار با سختی 650 mg/L CaCO3 برآورد شد (05/0P <) و در همین تیمار حداقل ضریب تبدیل و کمترین غذای خورده شده روزانه بدست آمد (05/0P <). بیشترین مقادیر سختی و قلیائیت آب درتیمار با سختی 900 mg/L CaCO3 وجود داشت (05/0P <). بیشترین مقادیر گلبول قرمز در تیمار آب سالن (600 mg/L CaCO3) + آب مقطر با سختی 350 mg/L CaCO3 سنجش گردید (05/0P <). بیشترین و کمترین مقادیر هموگلوبین به ترتیب در تیمارهای حاوی سختیهای 700 و 900 mg/L CaCO3 برآورد شدند (05/0P <). بیشترین مقادیر کورتیزول و گلوکز با اختلافات معنیدار بین تیمارها در تیمار حاوی 15 گرم CaCO3 با سختی 900 mg/l ثبت شد (05/0P <). بیشترین مقادیر سدیم و کلسیم گوشت به ترتیب در تیمار با سختی 650 میلیگرم CaCO3 بدست آمد (05/0P <). بنابراین، سختی آب 650 میلیگرم CaCO3 منجر به بالاترین مقادیر وزن نهایی، افزایش وزن بدن، و نرخ رشد روزانه در بچهماهی سفید در محیط آزمایشگاهی گردید (05/0P <) که میتواند جهت پرورش این ماهی ارزشمند استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سختی آب، رشد، فراسنجههای خونی، ماهی سفید،
عنوان انگلیسی
Effects of different water hardness levels on, growth indices, survival rate, hematological parameters, and culture water quality of Caspian kutum fingerlings (Rutilus frisii)
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of different water hardness levels on growth indices, survival rate, hematological parameters, and water quality of Caspian Kutum (Rutilus kutum) fingerlings was investigated in a completely randomized design with six water hardness treatments (350, 600, 650, 700, 800, and 900 mg of calcium carbonate (CaCO3) each with three replications containing 13 pieces of fish (n = 300 in total) with an average weight of 2 g for 56 days. The highest final weight, body weight gain, and daily growth rate were estimated in the treatment with a hardness of 650 mg/L CaCO3 (P < 0.05); the same treatment represented the minimum feed conversion ratio and the lowest daily food intake (P < 0.05). The highest values of hardness and alkalinity of water were measured in the treatment with a hardness of 900 mg/L CaCO3 (P < 0.05). The highest levels of red blood cells were counted in well water treatment (600 mg/L CaCO3) + distilled water with a hardness of 350 mg/L CaCO3 (P < 0.05). The highest and lowest hemoglobin levels were estimated in treatments containing 700 and 900 mg/L CaCO3, respectively (P < 0.05). The highest levels of cortisol and glucose with significant differences between treatments were recorded in the treatment containing 15 g of CaCO3 with a hardness of 900 mg/L (P < 0.05). The highest amounts of sodium and calcium in fish meat were obtained in the treatment with a hardness of 650 mg CaCO3 (P < 0.05). Therefore, water hardness of 650 mg/L CaCO3 led to the highest values of final weight, body weight gain, and daily growth rate in R. kutum fingerlings in the laboratory (P < 0.05), which can be used for the culture of this valuable fish species.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سختی آب, رشد, فراسنجههای خونی, ماهی سفید
نویسندگان مقاله
فاطمه نیجان |
1دانشآموخته شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محمد کاظم خالصی |
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سهراب کوهستان اسکندری |
مربی گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
https://japu.gau.ac.ir/article_6288_bbd2b8676badde7885adf22c557f2252.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات