این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۷، شماره ۴، صفحات ۲۲۱-۲۲۷
عنوان فارسی
اثر ضدباکتریایی عصاره الکلی برگ زیتون (Olea europaea .L) بر استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از شیر گاوهای مبتلا به التهاب پستان تحت بالینی
چکیده فارسی مقاله
زمینۀ مطالعه: التهاب پستان تحت بالینی نقش مهمی در زیانهای اقتصادی مزارع گاو شیری ایفا میکند. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس از مهمترین عوامل این بیماری بوده که درمان آن با آنتیبیوتیکهای سنتتیک دارای عوارضی مانند مقاومت آنتیبیوتیکی است و استفاده از آنتیبیوتیکهای گیاهی میتواند راهکار مناسبی برای کاهش این عوارض جانبی باشد.هدف: تعیین حداقل غلظت مهاری عصاره الکلی برگ زیتون بر استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده از شیر گاوهای مبتلا به التهاب پستان تحت بالینی به منظور دستیابی به یک درمان دارویی گیاهی.روشکار: مطالعه حاضر روی 175 راس گاو ماده نژاد هلشتاین انجام گرفت. نمونه شیر به روش استریل از گاوها اخذ گردید و با استفاده از آزمون کالیفرنیایی 60 راس گاو مبتلا به التهاب پستان تحت بالینی تعیین شدند. نمونه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به روش کشت از نمونههای مثبت جداسازی گردید. سپس به روش میکرودایلوشن حداقل غلظت مهاری عصاره الکلی برگ زیتون بر باکتری جدا سازی شده تعیین شد.نتایج: از 175 راس گاو مورد مطالعه، 60 راس گاو در آزمون کالیفرنیایی التهاب پستان مثبت بودند که از 14 مورد نمونه شیر موارد مثبت، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی گردید. حداقل غلظت مهاری عصاره الکلی برگ زیتون استافیلوکوکوس اورئوس 12000 پی پی ام بود.نتیجهگیری نهایی: عصاره الکلی برگ زیتون دارای اثر ضد باکتریایی بر استافیلوکوکوس اورئوس مولد التهاب پستان است و حداقل غلظت مورد نیاز برای بروز این اثر 12000 پی پی ام میباشد. اما در آینده به مطالعات بیشتری در زمینه اثرات این گیاه بر سایر عوامل باکتریایی التهاب پستان تحت بالینی گاو و بررسی مواد مؤثره موجود در عصاره نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس،التهاب پستان،زیتون،شیر،گاو،
عنوان انگلیسی
Antibacterial Effect of Olive Leaf (Olea europaea. L) Alcoholic Extract on Staphylococcus aureus Isolated from Milk Sample of Cows with Subclinical Mastitis
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Subclinical mastitis plays an important role in the economic losses of dairy cattle farms. Staphylococcus aureus is one of the most important causes of this disease. Treatment of this disease with synthetic antibiotics has complications like antibiotic resistance. Using herbal antibiotics can be an excellent way to reduce these side effects.OBJECTIVES: This study aimed to determine the minimum inhibitory concentration of alcoholic extract of olive leaf on Staphylococcus aureus isolated from milk of cows with subclinical mastitis to achieve herbal treatment.METHODS: This study was conducted on 175 Holstein female cattle. The milk samples of 60 cows were obtained with the sterilized method, and Subclinical mastitis-positive cases were determined using the California mastitis test. Staphylococcus aureus bacteria were isolated from positive samples by culture method, and the minimum inhibitory concentration of olive (Olea europaea L.) leaves alcoholic extract on isolated bacteria was determined by microdilution method.RESULTS: From 175 cows under study, 60 cows had a positive California mastitis test, and Staphylococcus aureus separated from milk samples of 14 cows. The minimum inhibitory concentration of olive (Olea europaea L.) leaves extract on this bacterium was 12000 ppm.CONCLUSIONS: Alcoholic extract of olive (Olea europaea L.) leaves has an antimicrobial effect on Staphylococcus aureus as a cause of mastitis. The minimum concentration required for this effect was 12000 ppm. Further studies on the impact of this plant on other bacterial causes of subclinical mammary inflammation in cows and investigation of the effective substances in the extract are needed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس,التهاب پستان,زیتون,شیر,گاو
نویسندگان مقاله
حسین شکیبا |
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
حمیدرضا محمدی |
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
اشکان جبلی جوان |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، ایران
رضا نارنجی ثانی |
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_91087_c7b94caeb93f0cd7c3272cb0256849f4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات