این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
بوم شناسی آبزیان
، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۶۰-۷۱
عنوان فارسی
مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره ریزجلبک (Meyen, ۱۸۲۹)Scenedesmus obtusus در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
پژوهش حاضر با هدف مطالعهی اثرات ضد باکتری ریز جلبک Scenedesmus obtusus (Meyen 1829) بر روی باکتریهای بیماریزا صورت گرفت. به این منظور پس از تهیهی ریز جلبک مذکور از بانک جلبک ایران، عصارههای متانولی، اتیل استاتی، کلروفرمی و ان-هگزانی آنها به روش خیساندن (ماسیراسیون) تهیه شد. در ادامه با کشت سویههای باکتریایی تهیه شده در محیط کشت جامد، فعالیت ضد باکتریایی عصارههای مذکور ریزجلبک Scenedesmus obtusus در برابر دو باکتری گرم مثبت Staphylococcus aureus و Streptococcus agalactiae و دو باکتری گرم منفی Escherichia coli و Klebsiella pneumoniae به روش چاهک، تعیین حداقل غلظت مهارکننده (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصارهی متانولی و اتیل استاتی ریز جلبک S. obtusus در غلظتهای 200، 300 و 400 میلیگرم بر میلیلیتر روی هر چهار باکتری تاثیر مهاری داشتند، عصاره کلروفرمی تنها روی باکتریهای S. aureus و E. coli تاثیرگذار بود ولی عصارهی ان-هگزانی روی هیچ کدام از باکتریها اثر مهارکنندگی نداشت. بیش ترین اثر مهاری ریزجلبک S. obtusus مربوط به عصارهی متانولی روی باکتری E. coli بود (16میلیمتر) و کم ترین اثر مهاری را عصارهی اتیل استاتی روی S. aureus (6.8 میلیمتر) نشان دادند. نتایج نشان داد که عصاره ی ریزجلبک مورد مطالعه، حاوی ترکیبات ضد میکروبی بوده، و نوع حلال مورد استفاده برای استخراج عصاره جلبکی تأثیر معناداری بر میزان فعالیت ضد میکروبی عصاره دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ترکیبات زیست فعال، جلبک سبز، عصاره، فعالیت ضد باکتریایی
عنوان انگلیسی
In vitro antibacterial activity of Scenedesmus obtusus (Meyen, 1829) extract
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to assay the antibacterial activity of Scenedesmus obtusus on some pathogenic bacteria. Microalgae S. obtusus were obtained from Algae Bank of Iran, and the methanol, ethyl acetate, chloroform and n-hexane extract of the microalgae were prepared using the maceration method. Bacterial strains were cultured in a solid culture medium, and antibacterial activity of the the different extracts of S. obtusus, were investigated using well diffusion method, and the determination of minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC), against Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae as gram-positive bacteria and Escherichia coli and Klebsiella pneumonia as gram-negatives. According to the results, methanolic and ethyl acetate extracts of S. obtusus, showed growth inhibitory effects against all examined bacteria at concentrations of 200, 300 and 400 mg/ml. The chloroform extract was effective only against S. aureus and E. coli, but n-hexane extract had no effect against any of the bacteria. The highest inhibitory effect of S. obtusus extract was observed on methanolic extract against E. coli (16 mm), while the least inhibitory effect belonged to ethyl acetate extract against S. aureus (6.8 mm). The results also showed that the extract of S. obtusus contains antibacterial compounds, and the solvent which used for microalgae extraction significantly affected the antibacterial potential of the extract.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antibacterial Activity, Green Algae, Extract, Bioactive Compounds
نویسندگان مقاله
عصمت منصوری | Esmat Mansoori
University of Mazandaran
دانشگاه مازندران
مریم آخوندیان | MARYAM Akhoundian
University of Mazandaran
دانشگاه مازندران
شیلا امیدظهیر | Shila Omidzahir
University of Mazandaran
دانشگاه مازندران
عبدالعلی موحدی نیا | Abdolali Movahedinia
University of Mazandaran
دانشگاه مازندران
نشانی اینترنتی
http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-344-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات