این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۵، شماره ۱۳۷، صفحات ۱۱۷-۱۳۰
عنوان فارسی
بررسی عملکرد تولیدی، صفات ریخت شناسی و میکروبیولوژی ایلئوم جوجههای گوشتی تغذیه شده با فرم آلی عناصر روی، مس، منگنز و آهن در شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش تاثیر فرمهای آلی عناصر روی، مس، منگنز و آهن در شرایط تنشگرمایی بر عملکرد رشد، ریخت شناسی و جمعیت میکروبی روده کوچک با استفاده از 360 قطعه جوجهی گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با شش گروه و شش تکرار از سن 1 تا 42 روزگی بررسی شد.گروههای آزمایشی شامل 1-جیره پایه (شاهد) و جیره پایه به همراه فرمهای آلی عناصر 2- 5 میلیگرم مس-متیونین ، 20 میلیگرم منگنز-متیونین و 5 میلیگرم آهن-متیونین (CuMnFe) 3-40میلیگرم روی-متیونین، 20میلیگرم منگنز-متیونین، 5میلیگرم آهن-متیونین (ZnMnFe) 4- 40 میلی-گرم روی-متیونین، 5 میلیگرم مس-متیونین، 5 میلیگرم آهن-متیونین (ZnCuFe) 5- 40 میلیگرم روی-متیونین، 5 میلی-گرم مس-متیونین،20میلیگرم منگنز-متیونین(ZnCuMn) و6-40میلیگرمروی-متیونین، 5میلیگرم مس-متیونین، 20میلی-گرم منگنز-متیونین، 5میلیگرم آهن-متیونین (ZnCuMnFe) بودند. نتایج نشان دادکه مصرف گروههای CuMnFeو ZnCuMn باعث افزایش طول پرز در مقایسه با سایر گروهها شدند. پرندگان دریافتکننده فرم آلی عناصر چربی حفره بطنی کمتر، ضخامت لایه عضلانی بالاتر و جمعیت کلی فرم کمتری در ایلئوم روده در مقایسه با پرندگان جیره شاهد داشتند. تعداد باکتریهای لاکتوباسیلوس ایلئوم روده در پرندگان دریافت کننده گروههای ZnCuMn وZnMnFe نسبت به پرندگان سایر گروهها بیشتر بود. به طور کلی مصرف گروه ZnCuFe، در جیره جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی موجب کاهش جمعیت مضر میکروبی روده ، افزایش وزن سینه و ران و بهبود عملکرد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش گرمایی، جوجه گوشتی، صفات لاشه، عملکرد، فرم آلی عناصر،
عنوان انگلیسی
Evaluation of production performance, morphological and microbiological traits of broilers ileum of fed with the organic form of the zinc, copper, manganese and iron under heat stress
چکیده انگلیسی مقاله
In this experiment, the effect organic forms of zinc, copper, manganese and iron on growth performance, morphology and microbial population of small intestinal using 360 one-day-old Ross 308 male broilers in a Completely randomized design with 6 groups and 6 replicates from 1 to 42 days of age under heat stress conditions. The experimental groups were: 1- basal diet (control), 2- basal diet + 5mg copper-methionine, 20mg manganese-methionine and 5mg iron-methionine (CuMnFe) 3-basal diet + 40mg zinc-methionine, 20mg manganese-methionine, 5 mg iron-methionine (ZnMnFe) 4-basal diet + 40mg zinc-methionine, 5mg copper-methionine, 5mg iron- Methionine (ZnCuFe) 5-basal diet +40mg zinc-methionin, 5mg copper-methionine, 20mg manganese-methionine (ZnCuMn) and 6-basal diet +40mg zinc-methionine, 5mg copper-methionine, 20mg manganese-methionine and 5mg iron-methionine (ZnCuMnFe). The consumption of CuMnFe and ZnCuMn groups increased the villus height as compared to other groups. The birds of all groups had the lower abdominal fat weight, higher muscle layer thickness and lower coliform population in ileum compared to control birds. The number of Lactobacillus bacteria in ZnMnFe and ZnCuMn birds was higher than that of the birds in other groups. In conclusion, consumption of ZnCuFe group in broiler diet under heat stress condition causes the decreased harmful microbial population in intestine and improved performance and breast and thigh weights.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تنش گرمایی, جوجه گوشتی, صفات لاشه, عملکرد, فرم آلی عناصر
نویسندگان مقاله
محمد پورمصطفی |
دانشجوی دکترای علوم دامی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
محسن دانشیار |
استادیار گروه علوم دام و طیور، دانشکده فناوری کشاورزی (ابوریحان)، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
پرویز فرهومند |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، ، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
سیدعلی میرقلنج |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، ، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
علی هاشمی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، ، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_128657_90b0f1788648b167e11399679e1b07b7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات