این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۳۳، شماره ۲۱۹، صفحات ۱۲۳-۱۴۰
عنوان فارسی
اثر Cinnamon و ترکیبات فعال زیستی آن بر روی اجزا و علائم سندرم متابولیک
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سندرم متابولیک به مجموعهای از بیماریها از جمله مقاومت به انسولین، قندخون بالا، چاقی، فشار خون بالا و دیس لیپدمی (چربی پریشی) اطلاق میگردد. گیاه دارچین از خانواده برگ بوئیان بوده که بهعنوان یک گیاه دارویی جهانی تلقی میشود و در مطالعات مربوط به طب سنتی اثرات درمانی این گیاه در کاهش قندخون، فشارخون، چاقی و بهبود چربی پریشی مورد توجه بوده است. بنابراین با توجه به ویژگیهای درمانی شناخته شده برای این گیاه، هدف مطالعه حاضر مروری بر اثرات دارچین و ترکیبات فعال آن بر روی اجزا و علائم سندرم متابولیک می باشد. مواد و روشها: در این مطالعه مروری، مقالات مرتبط با کلمات کلیدی دارچین، سینامالدئید، چاقی، فشار خون بالا، دیابت و پروفایلهای چربی خون در پایگاه Science Direct، Google Scholar، Pub Med، Scopus و WWW.SID.IR، از می 2007 تا سپتامبر 2022 بررسی شدهاند. یافتهها: داده های حاصل از مطالعات مختلف (مطالعات بالینی، دروتن) و بررسی سازوکار احتمالی اثرات این گیاه و مواد فعال آن بیانگر این موضوع است که دارچین به شکلهای مختلفی در مقابله با حالتهای مختلف درگیر در سندرم متابولیک اثرات محافظتی دارد. استنتاج: میتوان اینطور نتیجهگیری کرد که استفاده از این گیاه میتواند نقش کاهشی در مقابل عوارض ناشی از سندرم متابولیک و حتی مرگ و میر ناشی از آن داشته و موثر واقع گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سندرم متابولیک، دارچین، مقاومت به انسولین، فشارخون، چاقی، چربی پریشی، سینامالدئید
عنوان انگلیسی
Effect of Cinnamon and its Biologically Active Compounds on the Components and Symptoms of Metabolic Syndrome
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Metabolic syndrome refers to a set of diseases including insulin resistance, high blood glucose levels, obesity, high blood pressure, and dyslipidemia. The cinnamon plant is a member of the Lauraceae family and is considered a universal medicinal plant. Traditional medicine studies reported the therapeutic effects of this plant in the reduction of blood glucose levels, blood pressure, obesity, and improving dyslipidemia. The present study aimed to review the effect of cinnamon and its active compounds on metabolic syndrome. Materials and methods: The search was carried out in Science Direct, Google Scholar, Pub Med, Scopus, and SID using the following keywords: cinnamon, cinnamaldehyde, obesity, high blood pressure, diabetes, and blood lipid profiles. Relevant articles published in May 2007 to September 2022 were selected. Results: Data obtained from different studies (clinical studies, in vivo) on the effects of cinnamon and its active ingredients showed the protective effects of this plant in metabolic syndrome in different ways. Conclusion: Cinnamon could decrease the rate of complications and mortality caused by metabolic syndrome.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
metabolic syndrome, cinnamon, insulin resistance, blood pressure, obesity, dyslipidemia, cinnamaldehyde
نویسندگان مقاله
الهام هادی پور | Elham Hadipour
Assistant Professor, Department of Biology, Faculty of Science, University of Guilan, Rasht, Iran
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سیده شیرین شاهنگیان | Seyedeh Shirin Shahangian
Assistant Professor, Department of Biology, Faculty of Science, University of Guilan, Rasht, Iran
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
الهام رمضانی | Elham Ramazani
PhD of Biology, Faculty of Science, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran and Medical Toxicology Research Centre, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
دکترای زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران و مرکز تحقیقات سم شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
زهرا سلماسی | Zahra Salmasi
Assistant Professor, Nanotechnology Research Center, Pharmaceutical Technology Institute, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran and Department of Pharmaceutical Nanotechnology, School of Pharmacy, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات نانوفناوری، پژوهشکده فناوریهای نوین دارویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران و گروه نانوفناوری دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16116-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات