این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فقه و اصول
، جلد ۵۴، شماره ۴، صفحات ۱۵۷-۱۷۴
عنوان فارسی
واکاوی ابعاد فقهی حکم تولید و مصرف گوشت آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
یکی از وظایف فقیهان پاسخگویی به مسائل مستحدثه است. از جدیدترین مسائل بشری در حوزۀ تغدیه که ناشی از نیاز روزافزون بشر به مواد غذایی جدید و مرهون پیشرفت علم و تکنولوژی است، تولید گوشت از طریق کشت سلولی در آزمایشگاه است. این مسئله از منظر فقهی ابعاد مختلفی پیدا میکند که نیازمند واکاوی و بررسی همهجانبه است. آیا اصل این کار به لحاظ شرعی جایز است یا نه؟ گوشت تولیدشده ازنظرِ طهارت و نجاست چه حکمی دارد؟ و آیا خوردن این گوشتها بر فرض طهارت، جایز است یا خیر؟ اینها پرسشهایی است که مقالۀ حاضر با بهکارگیری روش توصیفیتحلیلی درصدد پاسخ به آنها برآمده و سعی شده صُور متعدد مسئله از جهات مختلف بررسی شود و راهی به سوی جواز، طهارت و حلیت گشوده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوشت آزمایشگاهی، گوشت مصنوعی، حلیت و حرمت گوشت، طهارت و نجاست، کشت سلولی،
عنوان انگلیسی
Analyzing the jurisprudential dimensions of the ruling on the production and consumption of laboratory meat
چکیده انگلیسی مقاله
One of the duties of jurists is to respond to new issues. One of the newest human issues in the field of nutrition, which is caused by the increasing need of humans for new food and due to the progress of science and technology, is the production of meat through cell culture in the laboratory. From a jurisprudential point of view, this issue has different dimensions that require comprehensive analysis. Is the principle of this work legally permissible or not? What is the status of produced meat in terms of taharat and najasat?And is it permissible to eat these meats on the assumption of taharat or not? These are the questions that the present article tries to answer by using the analytical descriptive method, and tried to examine the many aspects of the problem from different angles and open a way towards permission, taharat and heli'yat.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گوشت آزمایشگاهی, گوشت مصنوعی, حلیت و حرمت گوشت, طهارت و نجاست, کشت سلولی
نویسندگان مقاله
محمد مهدی کمالی |
استادیار و عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم اسلامی رضوی بنیاد پژوهشهای اسلامی
امیر زاهدی |
دانش آموخته سطح سه مرکز تخصصی آخوند خراسانی ره و دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://jfiqh.um.ac.ir/article_41195_79ca26d32ffe17c7f0b37daef5371bc4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات