این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۶۶، شماره ۳، صفحات ۱۵۸-۱۶۴
عنوان فارسی
اثر اسیدهای آمینه بر رشد میکروسپوریوم کانیس و ترایکوفایتون شوئنلاینی
چکیده فارسی مقاله
اسیدهای آمینه در غلظتهای مختلف اثرات متفاوتی بر رشد میکروارگانیسمها دارند و همانند تمامی مواد در غلظتی خاص برای رشد میکروارگانیسم لازم اما در غلظتهای بالاتر سمی میباشند. این مقادیر بسته به نوع اسید آمینه و میکروارگانیسم متفاوت خواهد بود. هدف از این مطالعه مشخص نمودن این مقادیر اسیدهای آمینه موثر در مهار و افزایش رشد درماتوفیتهای شایع در ایران میباشد. روش بررسی: دو سوش ایرانی درماتوفیت (شامل ترایکوفیتون شوئن لاینی و میکروسپوریوم کانیس بر محیط کشت سابرو گلوکز آگار که 23 اسید آمینه در غلظتهای gr/dl 1 و gr/dl1/0 تهیه شده بودند کشت داده شده و بعد از دو هفته قطر کلنیها اندازهگیری شده و میانگین آنها با میانگین حاصل از گروه کنترل که از کشت درماتوفیتها در محیط سابروگلوکز آگار بدون افزودن اسید آمینه تشکیل شده بود مقایسه گردید (هر کدام از نمونهها سهبار تکرار گردید).یافتهها: نتایج حاصل نشان داد که L- سیستئین هیدروکلراید، L- سیستین، L- اسیدآسپارتیک، L- اسید گلوتامیک و DL- تریپتوفان و L- تیروزین بیشترین اثرات را در مهار رشد درماتوفیتها داشته و آرژنین لایزین و متیونین اثر متوسط در مهار رشد این درماتوفیتها و بقیه اسیدهای آمینه اثرات مهاری ضعیفتری داشتند و حتی تعدادی باعث افزایش رشد درماتوفیتها گردیدند. همچنین میکروسپوریوم کانیس وترایکوفیتون شوئن لاینی در برابر بعضی اسیدهای آمینه حساسیتهای متفاوتی نشان دادند که البته چندان قابل توجه نبود بیشتر تحت تاثیر اسیدهای آمینه قرار گرفت. نتیجهگیری: گمان میرود که میزان اسیدهای آمینه موجود در عرق افراد بتواند نقش موثری در ایجاد ایمنی افراد نسبت به این درماتوفیتها ایفا نماید همچنین شاید بتوان از خاصیت ضد قارچی اسیدهای آمینه موثر در درمان این نوع درماتوفیتوز استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of amino acids on the growth of Microsporum canis and Trichophyton schoenleinii
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Amino acids have different effects on the growth of some dermatophytes. Some may encourage growth, while others inhibit it. The concentrations of some amino acids also are an important factor for their effect. To investigate the effects of amino acids on the growth of dermatophytes, the dermatophytes Trichophyton schoenleinii and Microsporum canis, obtained from Iran. Methods: In this study, two concentrations (1g/dL and 0.1g/dL) of 23 amino acids were added to the Sabouraud glucose agar media of these dermatophytes. The experiment was carried out three times. After two weeks, the means of the colonies were compared with the control, which had no amino acids added to the Sabouraud glucose media. Results: The results showed that L-cysteine hydrochloride, L-cysteine, L-aspartic acid, L-glutamic acid and DL-tryptophan and L-tyrosine had the most inhibitory effects on the studied dermatophytes, while arginine L-lysine and L-methionine had moderate effects and the rest of amino acids had less inhibitory, or even stimulatory, effects on the growth of the dermatophytes. M. canis and T. schoenleinii has a different sensitivity to amino acids. This data indicates that sulfur-containing amino acids and acetic amino acids have greater inhibitory effect against these two dermatophytes. This may be an indicator that such amino acids used in, for example, sweetener may have an important role in immunity to these dermatophytes. Thus, some amino acids may be used as a possible treatment for dermatophytosis.Conclusion: Among the amino acids L-cysteine hydrocholoride, glutamic acid, aspartic acid, and tryptophan are the most inhibitory effect s against of T. schoenleinii and M. canis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا سراسگانی | sarasgani m r
محسن فیروزرای | firoozrai m
سید جمال هاشمی | hashemi s j
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-617&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات