این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی متالورژی و مواد، جلد ۳۳، شماره ۱، صفحات ۱۵-۲۴

عنوان فارسی سنتز و مطالعۀ اثر pH بر فعالیت آنتی باکتریال نانوذرات ZnSe روی باکتری‌های گرم منفی اشرشیاکولی و سودوموناس آئروژینوزا بااستفاده از زیست-آزمون انتشار دیسک
چکیده فارسی مقاله در پژوهش حاضر، نانوذرات سلنید روی (ZnSe) به‌روش آبی در pHهای 8، 2/10، 2/11 و 2/12 سنتز شده و توسط تابش امواج مایکروویو در مدت زما­ن­های تابش صفر و شش دقیقه رشد یافتند. در فرایند سنتز، منابع یون‌های سلنیم و روی تهیه و در حضور تیوگلیکولیک اسید به‌عنوان عامل پوششی به هم افزوده شدند. خاصیت آنتی باکتریال این نانوذرات بااستفاده از زیست آزمون انتشار دیسک (در محیط کشت جامد مولر-هینتون- آگار) علیه باکتری‌های گرم منفی اشریشیا کولی و سودوموناس آئروژینوزا در حجم بارگذاری 140 میکرولیتر از نانوذرات انجام شده‌است؛ نتایج نشان دادند که به‌طور کلی با افزایش زمان تابش از صفر به شش دقیقه منطقۀ مهار رشد باکتری توسط نانوذرات در باکتری سودوموناس آئروژینوزا نسبت‌به باکتری اشریشیا کولی افزایش یافته‌است؛ بیشترین فعالیت آنتی باکتریال به حالات 2/11 و 2/10=pH اختصاص دارد و این نمونه‌ها را می‌توان به‌عنوان مؤلفه‌های جدیدی در زمینۀ کاربردهای نانو زیست- فناوری معرفی نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باکتری گرم منفی، نانوذرات ZnSe، تابش‌ مایکروویو، روش انتشاردیسک، خاصیت آنتی باکتریال،

عنوان انگلیسی Synthesis and study of the pH effect on the antibacterial activity of ZnSe nanoparticles against the Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa gram-negative bacteria by using disc-diffusion bioassay
چکیده انگلیسی مقاله In the present research, ZnSe nanoparticles were synthesized by aqueous method at pHs of 8, 10.2, 11.2 and 12.2 and were grown by microwave irradiation at the times of 0 and 6 minutes. In the synthesis process, Se and Zn ions sources were added to each other at the presence of thioglycolic acid as capping agent . Antibacterial properties of these nanoparticles have been carried out by using disc diffusion method (in solid Muller-Hinton-Agar culture) against the Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa gram-negative bacteria in the loading volume of 140 µL of nanoparticles. Generally, results showed that by increasing the radiation time from 0 to 6 min, bacterial growth inhibition zone increased for Pseudomonas aeruginosa bacteria in compare with Escherichia coli bacteria; the highest antibacterial activity is devoted to the cases of pH=10.2 and 11.2, and these samples can be introduced as new agents in the field of nano-biotechnology applications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله باکتری گرم منفی, نانوذرات ZnSe, تابش‌ مایکروویو, روش انتشاردیسک, خاصیت آنتی باکتریال

نویسندگان مقاله داریوش سوری |
فیزیک ماده چگال، گروه فیزیک، دانشگاه ملایر.

سعید محقق نژاد |
گروه فیزیک، دانشگاه ملایر

مهدی قبولی |
دانشکدۀ کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه ملایر.


نشانی اینترنتی https://jmme.um.ac.ir/article_41133_3ae3df91c74bae3651ea2c2aa1c3b18d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات