این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۲۲، شماره ۴، صفحات ۳۲۳-۳۳۲

عنوان فارسی بررسی اثربخشی فعالیت ضد باکتریایی عصاره‫های آبی و هیدروالکلی میوه گیاه عروسک پشت پرده (Physalis alkekengi) علیه چهار سویه استاندارد در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: با توجه به افزایش روزافزون مقاومت باکتری­ها به آنتی بیوتیک­ها و وجود ترکیبات ضدباکتریایی در گیاهان، در این مطالعه تأثیر عصاره های هیدروالکلی و آبی گیاه عروسک پشت پرده بر روی تعدادی از باکتری­های بیماری‌زا بررسی شد. روش کار: در این مطالعه تجربی میوه خشک گیاه عروسک پشت پرده از فروشگاه گیاهان دارویی خریداری شد و پس از عصاره­گیری، اثرات ضدباکتریایی عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی گیاه علیه چهار سویه استاندارد اشرشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم، باسیلوس سوبتیلیس، استافیلوکوکوس اورئوس مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضدباکتریایی، حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری­کشی (MBC) عصاره‌ها با استفاده از تکنیک رقت‌های سریالی و دیسک دیفیوژن تعیین شد. یافته‌ها: در روش دیسک دیفیوژن همه غلظت‌های عصاره متانولی گیاه عروسک پشت پرده بر روی باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس اثر بازدارندگی داشت، با این وجود، اثر بازدارندگی عصاره متانولی آن در مقایسه با عصاره آبی به‌مراتب بالاتر بود. کمترین غلظت بازدارندگی عصاره متانولی mg/ml 12.5 و حداقل غلظت کشندگی mg/ml 25 تعیین شد. عصاره‌های آبی و اتانولی این گیاه بر روی سویه استاندارد، استافیلوکوکوس اورئوس اثر خیلی کمی داشت. نتیجه­ گیری: عصاره­های آبی، اتانولی و متانولی سطوح متفاوتی از فعالیت ضدباکتریایی را نشان می‌دهند که می­توان آن را به غلظت مورد استفاده آن‌ها مربوط دانست. بنابراین اثرات بازدارندگی در برابر هر باکتری را احتمالاً می­توان به فعالیت مواد موثره گیاه، روش استخراج و خواص حلال مورد استفاده نسبت داد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اشریشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، باسیلوس سوبتیلیس، استافیلوکوکوس اورئوس، عروسک پشت پرده

عنوان انگلیسی Evaluation of Antibacterial Activity of Aqueous and Hydroalcoholic Extracts of Physalis alkekengi Fruit against Four Standard Strains in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background & objectives: Due to the increasing resistance of bacteria to antibiotics and the presence of antibacterial compounds in plants, in this study, the effect of hydro-alcoholic and aqueous extracts of Physalis alkekengi on some pathogenic bacteria was investigated. Methods: In this experimental study, the dried fruits of the Physalis alkekengi were purchased from a medicinal plant shop and after extraction, the antibacterial effect of the aqueous, ethanolic, and methanolic extracts of the plant against standard strains of Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus were evaluated. Antibacterial activity, Minimum Inhibitory Concentration (MIC), and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of the extracts were determined using serial dilution and disk diffusion methods. Results: In the disk diffusion method, all concentrations of the methanolic extract of Physalis alkekengi had an inhibitory effect on Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus. However, the inhibitory effect of the methanolic extract was considerably higher than the aqueous extract. The lowest inhibitory concentration of the methanolic extract was 12.5 mg/ml, and the minimum lethal concentration was 25 mg/ml. Aqueous and ethanolic extracts of the plant had the minimal effect on the standard strain of Staphylococcus aureus. Conclusion: Aqueous, ethanolic, and methanolic extracts showed different levels of antibacterial properties in a concentration-dependent method. Therefore, the inhibitory effects against each bacterium can probably be attributed to the activity of the active ingredients of the plant, the extraction method, and the properties of the solvent used.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Physalis alkekengi

نویسندگان مقاله محدثه حاجی قاسمی | Mohaddeseh Haji Ghasemi
Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran
گروه زیست‌فناوری میکروبی، دانشکده زیست‌فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران

مصطفی گواهی | Mostafa Govahi
Department of Nanotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran
گروه نانو زیست‌فناوری، دانشکده زیست‌فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران.

مجتبی رنجبر | Mojtaba Ranjbar
Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran
گروه زیست‌فناوری میکروبی، دانشکده زیست‌فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران


نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2002-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات