این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، جلد ۳۳، شماره ۱، صفحات ۲۹-۳۹

عنوان فارسی ارزیابی سمیت خوراکی شربت ذرت با فروکتوز بالا-۵۵ ( HFCS-۵۵ ): یک مطالعه ۲۸ روزه برروی تخمدان ورحم موش صحرایی ماده
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: شربت ذرت با فروکتوز بالا-55 (55-HFCS)، شیرین کننده متداولی در صنایع غذایی است. اخیرا اثرات سوء مصرف خوراکی بلند مدت کنترل نشده 55-HFCS در مقایسه  با سوکروز بر ناکارآمدی تخمدان موش صحرایی ماده را منتشر کرده­ایم. هدف این مطالعه مقایسه اثرات  مصرف کنترل شده کوتاه مدت 55-HFCS  با سوکروز و تاثیرات احتمالی آن بر بافت رحم و تخمدان موش­های صحرایی ماده در مقایسه با مصرف بلند مدت آن بود. روش بررسی: طبق گایدلاین OECD (شماره 407)، 15سر موش صحرایی ماده به 3 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل دریافت کننده آب مقطر، گروه دوم دریافت‌کننده سوکروز 75 % و گروه سوم دریافت‌کنندهHFCS-55 به میزان g 100/ml 1 وزن بدن به شکل گاواژ (28 روز) بودند. الگوی دریافت انرژی، وزن، تغییرات رفتاری و شاخص های بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژی در روز 29 مورد ارزیابی قرار گرفت.  یافته ها: هیچ گزارش مرگ و میر، تغییرات در الگوی انرژی، وزن و رفتار دیده نشد. از بین پروفایل لیپیدی و فاکتورهای بیوشیمیایی، صرفا سطح سرمی اسید اوریک و HDL در گروه های HFCS-55 و سوکروز نسبت به کنترل کاهش معنی­داری یافت. درگروه HFCS-55  آپوپتوز سلولی در بافت رحم و احتقان بافت تخمدان ثبت شد که مشابه الگوی مطالعه 90روزه بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه در تطبیق با مطالعه 90 روزه، دلالت بر آسیب پذیری بافت رحم و تخمدان نسبت به فروکتوز در مقایسه با سوکروز دارد. خطر آسیب احتمالیHFCS-55  بر رحم و تخمدان زنان نیاز به مطالعات تکمیلی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شربت ذرت با فروکتوز بالا ، 55-HFCS، ساکارز، سمیت، فروکتوز

عنوان انگلیسی Toxicity assessment of high fructose corn syrup-55: a repeated dose oral toxicity study in uterus and ovaries of female rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: High-fructose corn syrup-55 (HFCS-55) is a common sweetener in the food industry. Recently, we have investigated and published the effects of uncontrolled long-term oral ingestion of 55-HFCS compared to sucrose on primary ovarian insufficiency in female rats. This study aimed to compare the effects of short-term controlled HFCS-55 administration with sucrose and its possible effects on the uterine and ovarian tissue of female rats compared to the long-term model. Materials and methods: According to OECD guideline (No. 407), 15 female rats were divided into three groups. The control group received distilled water; the second group received sucrose 75%; the third group received HFCS-55; 1ml/100 g body weight, for 28 days by gavage. The pattern of energy intake, weight, behavioral changes, and indicators of biochemical and histopathology were evaluated on day 29. Results: There were no reports of death, or changes in energy intake, weight, and behavior. Out of lipid profile and biochemical factors, serum levels of uric acid and HDL in the HFCS-55 and sucrose groups were significantly reduced compared to the control. In the HFCS-55 group, cell apoptosis was recorded in the uterine tissue (similar to the 90-day study), and ovarian tissue congestion was reported like in the 90-day study. Conclusion: Results of our study compared to the 90-day study, indicate the vulnerability of the uterine and ovarian tissues caused by fructose. The possible damage risk of HFCS-55 on the uterus and ovary of women needs further epidemiological studies.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله High fructose corn syrup, HFCS-55, Sucrose, Toxicity, Fructose

نویسندگان مقاله رویا میرزائی | Roya Mirzaei
Department of Toxicology and Pharmacology, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Tehran Medical Sciences Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه سم شناسی داروشناسی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی ، تهران، ایران

سپیده اربابی بیدگلی | Sepideh Arbabi Bidgoli
Department of Toxicology and Pharmacology, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Tehran Medical Sciences Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه سم شناسی داروشناسی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی ، تهران، ایران

رویا خسروخاور | Roya Khosrokhavar
Food and Drug Laboratory Research Center, Food and Drug Administration, Ministry of Health, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت- درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران

شهرام شعیبی | Shahram Shoeibi
Food and Drug Laboratory Research Center, Food and Drug Administration, Ministry of Health, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت- درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران

حمیدرضا احمد آشتیانی | Hamidreza Ahmadi Ashtiani
Department of clinical Biochemistry, Faculty of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، ، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاداسلامی ، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://tmuj.iautmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1152-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داروسازی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات