این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۶۵، شماره ۸، صفحات ۶۴-۶۸

عنوان فارسی باسیلوس سرئوس در شیر خشک نوزادان: یک مطالعه در اداره کل آزمایشگاه‌های کنترل غذا و داروی وزارت بهداشت
چکیده فارسی مقاله اسپور باسیلوس سرئوس به صورت گسترده‌ای در طبیعت پراکنده بوده و می‌توان آن را از مواد غذایی گوناگونی جدا نمود. این باکتری تولیدکننده انتروتوکسینهای مولد اسهال و تهوع‌ بوده و قادر به ایجاد سندرم اسهال و تهوع می‌باشد. بررسی وجود این باکتری در شیر خشک نوزادان به لحاظ سن کم مصرف‌کنندگان و احتمال بیماری‌زایی آن از اهمیت بسزایی برخوردار می‌باشد. روش بررسی: 60 نمونه شیر خشک نوزاد از نظر وجود باسیلوس سرئوس مورد آزمایش قرار گرفت. یک میلی‌لیتر از رقت 1/0 بر روی چهار پلیت فنل رد آگار دارای مانیتول، زرده تخم مرغ و سولفات پلی‌میکسین B کشت داده شد و پلیت‌ها در دمای 30 درجه سلسیوس به مدت 24 ساعت در گرمخانه‌ گذاشته شدند. سپس بر روی کلنی‌های مشکوک آزمونهای تاییدی انجام پذیرفت.یافته‌ها: از میان 60 نمونه شیر خشک نوزاد، 11 نمونه دارای بیش از cfu/g 10 باسیلوس سرئوس و از این میان چهار نمونه حاوی بیش از cfu/g 102 باسیلوس سرئوس بود. 49 نمونه دیگر دارای کمتر از cfu/g 10 باسیلوس سرئوس بودند. نتیجه‌گیری: لازم است حد مجاز باسیلوس سرئوس در شیرخشک به کمتر از cfu/g 10 کاهش یابد. بدین منظور پیشنهاد می‌گردد از روش ارائه شده در این مقاله و انجام آزمون‌های حساسیت به پنی‌سیلین، همولیز بتا و چگونگی رشد در° c 45 جهت تایید استفاده گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باسیلوس سرئو ، س شیرخشک، نوزادان

عنوان انگلیسی Bacillus cereus contamination in infant formula: a study in food and drug control laboratory
چکیده انگلیسی مقاله Background: Bacillus cereus spores distribute widely in nature and can be isolated from different kinds of foods. This bacterium can produce diarrhea and emetic enterotoxins and syndromes. As infants are known to be more susceptible to B. cereus infection due to their incomplete intestinal flora and fast growth of this bacterium during consumption, it is very important to investigate the presence of B. cereus in infant formula and possible pathogenicity of this microorganism in infants. Methods: In this study, 60 samples of infant formula were examined for the presence of B. cereus. From a 1/10 dilution of each sample, a total amount of 1 ml was inoculated onto four phenol red agar plates containing mannitol, egg yolk emulsion and polymyxin B sulfate. The plates were incubated at 30°C for 24 hours. Confirmation tests were then performed on suspected colonies.Results: Among the 60 samples, 11 samples had more than 10 cfu/g, four of which contained more than 102 cfu/g. The other 49 samples showed less than 10 cfu/g of B. cereus. Conclusions: We suggest that for infant formula the maximum microbial limit be reduced to less than 10 cfu/g to control B. cereus contamination and to prevent infection in infants. For this purpose, infant formula should be tested by the method and confirmation tests used in this study. In addition, susceptibility to penicillin, ß-hemolysis and growth rate at 45ºC could also be performed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacillus cereus, infant, formula

نویسندگان مقاله ناهید رحیمی فرد | rahimifard n
وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

بهرام فتح اله زاده | fatholahzadeh b
گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مرتضی پیرعلی همدانی | pirali hamedani m
گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

زهرا نوری | noory z
گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

شهلا سعادتی | saadati sh
گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

مریم زوار | zavar m
گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

بهناز پیروز | pirouz b
گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

شهناز اصغری | asghari sh
گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

معصومه خضری پور | khezripour m
گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

سحر صابری | saberi s
گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-745&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات