این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۶۵، شماره ۳، صفحات ۶۲-۶۷
عنوان فارسی
شیوع کمبود ریبوفلاوین در دانشآموزان روستاهای کرمان و رابطه آن با میزان ریبوفلاوین، پروتئین و انرژی دریافتی
چکیده فارسی مقاله
در کشورهای در حال توسعه کمبود ریبوفلاوین در زنان و کودکان شیوع بالایی دارد و کمبود آن در بسیاری موارد همراه با کمبود دیگر ویتامینهای محلول در آب است. هدف از این مطالعه تعیین شیوع کمبود ریبوفلاوین در دانشآموزان دبستانی روستاهای استان کرمان و رابطه آن با میزان ریبوفلاوین پروتئین و انرژی دریافتی بود.روش بررسی: در این بررسی مقطعی با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی چندمرحلهای طبقهای خوشهای 327 دانشآموز از روستاهای استان کرمان انتخاب شدند. برای هر دانشآموز پرسشنامه 24 یادآمد خوراک تکمیل گردید و سپس از هر کودک پنج میلیمتر خون وریدی گرفته شد و با اندازهگیری ضریب فعالیت آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز گویچههای سرخ (EGR) وضعیت ریبوفلاوین دانشآموزان ارزیابی گردید. برای تعیین وضعیت مواد مغذی دریافتی دانشآموزان از نرم افزار FIAS برای تعیین وابستگی و همبستگی از آزمونهای کایدو تست دقیق فیشر و ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین اختلاف میانگین EGR بین طبقهبندی متغیرهای مستقل از آزمون Student t -test استفاده شد.یافتهها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که پسران و دختران و در مجموع به ترتیب 7/39%، 6/43% و 8/41% (130 نفر) کمبود حاشیهای و 7/37%، 4/33% و 4/35% (110 نفر) کمبود ریبوفلاوین داشتند. ارزیابی رژیم غذایی دانشآموزان نشان داد که 1/70% از پسران، 7/63% دختران و در مجموع 2/67% دانشآموزان به میزان کافی ریبوفلاوین دریافت میکردند. دریافت پروتئین در 9/79% پسران، 5/72% دختران و در مجموع 6/76% به میزان کافی بود در حالیکه تنها 5/24% پسران، 3/19% دختران و در مجموع 22% دانشآموزان به اندازه کافی انرژی دریافت میکردند.نتیجهگیری: بطور کلی این مطالعه نشان داد که کمبود ریبوفلاوین یکی از مشکلات عمده تغذیهای دانشآموزان روستاهای استان کرمان است و میزان دریافت پروتئین یکی از عوامل موثر بر وضعیت ریبوفلاوین این دانشآموزان میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Prevalence of childhood Riboflavin deficiency and nutritional status a study in rural area in Kerman province
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The incidence of riboflavin deficiency is high in women and children in developing countries and the deficiency almost invariably occurs in combination with deficiencies of other water soluble vitamins. The objective of this study was the assessment of riboflavin status of rural school children in Kerman province and its relationship with riboflavin, protein and energy intake. Methods: In this cross-sectional study, 327 primary school children were randomly selected by the stratified multistage cluster sampling method. Variables for classifications were sex and socio-economic status (according to the educational level). This study was conducted by the Department of Nutrition and Biochemistry of School of Public Health in Tehran University in the winter of 2001. A twenty-four hour recall questionnaire was completed by and 5 cc of venous blood was taken from each student. Riboflavin status was assessed by measuring the glutathione reductase activity coefficient (EGR – AC) of the red blood cells. Chi-Square and Pearson’s correlation coefficient tests were used to determine correlations. Student’s t–test was used to show the differences in the mean of EGR – AC between the classifications of independent factors. Results: The relationship between riboflavin status and its independent variables including the status of riboflavin, protein and calorie intake were assessed. Outputs of the study indicated that 39.7% of the boys and 43.6% of the girls (41.8% together) were marginally riboflavin deficient. Furthermore, 37.7% of the boys, 33.4% of the girls (35.4% together) were frankly riboflavin deficient. An average of 67.2% of the children (70.1% boys, 63.7% girls) had enough intake of riboflavin, and 76.2% of the children (79.9%, boys, 72.5% girls) had adequate intake of protein. However, only 22% of the children (24.5% boys, 19.3% girls) had sufficient caloric intake. Outputs of this dietary evaluation reveal that there is a relationship between riboflavin status and protein intake status (P< 0.05). Conclusion: This study shows that riboflavin deficiency is an important problem for the rural school children of Kerman province and the level of protein intake is an important factor affecting riboflavin status in these children.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شیوا طباطبایی | tabatabai sh
فریدون سیاسی | siassi f
گیل هریسون | harrison g
محمود جلالی | jalali m
کیخسرو کیقبادی | keyghobadi k
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-820&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات