این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
پژوهش آب در کشاورزی
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۲۷-۱۳۶
عنوان فارسی
اثر کیفیت و دور آبیاری بر عملکرد گندم و برخی اجزای آن
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر دور و کیفیت آب آبیاری بر روی گندم به صورت کرت های یکبار خرد شده و در قالب بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی رودشت به مدت 3 سال اجرا گردید. عامل اصلی کیفیت آب آبیاری شامل 4، 8، 12 دسی زیمنس بر متر و عامل فرعی دور آبیاری بر مبنای درصد تخلیه مجاز رطوبتی (30، 50 ، 70 درصد ) در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه تحلیل آماری نشان داد که اثر کیفیت آب آبیاری و دور آبیاری بر روی عملکرد کل، آب مصرفی، کارآیی مصرف آب آبیاری، وزن هزار دانه و درصد پروتئین در سطح یک درصد معنی دار شد. بیشترین عملکرد کل مربوط به تیمار آبیاری پس از 30 درصد تخلیه مجاز رطوبتی و کیفیت آب 4 دسی زیمنس بر متر برابر 14593 کیلوگرم در هکتار و کمترین مقدار عملکرد کل مربوط به تیمار آبیاری پس از 70 درصد تخلیه مجاز رطوبتی و کیفیت آب 12 دسی زیمنس بر متر برابر 7347 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. بیشترین درصد پروتئین مربوط به همین تیمار بود. بیشترین کارآیی مصرف آب آبیاری مربوط به تیمار آبیاری پس از 70 درصد تخلیه مجاز رطوبتی و کیفیت آب 4 دسی زیمنس بر متر برابر 0/99 کیلو گرم بر متر مکعب بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب مصرفی، کار آیی مصرف آب، کیفیت آب، در صد پروتئین، درصد تخلیه مجاز رطوبت،
عنوان انگلیسی
Effect of Water Quality and Irrigation Interval on Yield and Some Yield Components of wheat
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of irrigation frequency and water quality on yield and yield components of wheat, a study was conducted in Rodasht Agricultural Research Station, for 3 years. The experiment was laid in a randomized complete block design with three replications. Irrigation water quality treatments had electrical conductivities (EC) of 4, 8, and12 dSm-1 and were assigned to the main plot. Treatments of irrigation frequency were based on the percentage of management allowable depletion (30%, 50%, and 70%) and were allocated to the sub-plots. Statistical analysis results showed that the effect of irrigation water quality and irrigation frequency on the yield, water use, water use efficiency, weight of 1000 grains, and protein content was significant at the one percent level. The highest yield was produced by 30% management allowable depletion and 4 dSm-1irrigation water EC and reached 14593 kg.ha-1, while the lowest yield belonged to 70% management allowable depletion and 12 dSm-1 irrigation water EC yielding only 7347 kg.ha-1. The highest percentage of protein was related to the same treatment. The highest water use efficiency of 0.99 kg.m-3 belonged to 70% management allowable depletion and 4 dSm-1 irrigation water EC.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آب مصرفی, کار آیی مصرف آب, کیفیت آب, در صد پروتئین, درصد تخلیه مجاز رطوبت
نویسندگان مقاله
محسن دهقانی |
عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان؛
مسعود تدین نژاد |
عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان؛
محمد فیضی |
عضو هیات علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان؛
نشانی اینترنتی
https://wra.areeo.ac.ir/article_128818_0054ea3804e73c06f2fc6607bb56cd8b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات