این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۶۴، شماره ۱۲، صفحات ۱۷-۲۲
عنوان فارسی
تعیین مقدار اسید چرب سمی اروسیک در خوراک شیرخوار به روش گاز کروماتوگرافی
چکیده فارسی مقاله
خوراک شیرخوار مورد مصرف کودکان، بسته به نوع منابع مورد استفاده در ساخت آنها حاوی اسیدهای چرب مختلفی میباشند. برخی از این اسیدهای چرب ارزش تغذیهای و بیولوژیکی مؤثر دارند اما حضور برخی از آنها در خوراک شیرخوار میتواند همراه با اثرات مضر باشد، در این میان اسید چرب اروسیک بیشتر از بقیه مورد توجه میباشد. این اسید چرب با تجمع در بافت میوکارد قلب، ایجاد آسیب میکند بنابراین تا حد امکان این اسید چرب مضر نباید در خوراک شیرخوار وجود داشته باشد.روش بررسی: گاز کروماتوگرافی یکی از مهمترین روشهای جداسازی اسیدهای چرب از جمله اسیداروسیک در روغنها و مواد غذایی حاوی روغن، میباشد. به منظور بررسی میزان اسید چرب مضر اروسیک در سه نوع خوراک شیرخوار پر مصرف در ایران به نامهای هومانا، بیومیل و ملتی از روش GC و با استفاده از ستون WCOT Fused Silica و آشکارساز FID استفاده گردید. با استفاده از غلظتهای مختلف اسید اروسیک منحنی کالیبراسیون رسم شد و برای کاستن خطای کار، از استاندارد داخلی Heneicosanoic Acid استفاده گردید. یافتهها: در این بررسی اسید چرب اروسیک در خوراک شیرخوار هومانا 06/0% و در بیومیل 002/0% (کل اسیدهای چرب) یافت شد ولی در خوراک شیرخوار ملتی، یافت نشد.نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهد که مقادیر اسید چرب مضر اروسیک در سه نوع خوراک شیر خوار کمتر از حد مجاز اعلام شده استاندارد Codex (کمتر از 1%) میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Identification and determination of erucic acid in infant formula using Gas Chromatography
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Infant formula, depending on the source, contains various fatty acids, which may possess important nutritional and biological value for infants. The presence of some of these fatty acids in infant formula, however, can be harmful and toxic for the infant. In this regard, more attention has been paid to erucic acid since its accumulation in myocardial tissues may cause damage to the heart. Therefore, a limit has been set by the Codex Alimentarius for the presence of erucic acid in infant formula (less than 1% of total fatty acids). The purpose of the present study is to investigate amount of erucic acid present in three infant formulas used predominantly in Iran. Methods: Gas chromatography (GC) is a valuable method applied for the separation of fatty acids, including erucic acid, from oils and oily food. Three brands of infant formulas, namely Humana, Biomil and Multi, were analyzed by GC using a wall coated open tubular (WCOT) fused silica column and flame ionization detector (FID). Heneicosanoic acid was employed as an internal standard. Results: The findings showed that Humana and Biomil infant formula samples contained 0.06% and 0.002% erucic acid (from total fatty acids), respectively, while no erucic acid was detected in the Multi infant formula samples.Conclusion: The amount of erucic acid in the studied infant formulas was far below the Codex limit of 1% total fatty acids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
امید سبزواری | sabzevari o
عباس دلیرج | daliraj a
محمد محمدی | mohammadi m
حسین رستگار | rastegar h
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-855&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات