این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۲۲، شماره ۶، صفحات ۱۰۰۸-۱۰۱۷
عنوان فارسی
تاثیرمصرف ماءالشعیر بر ظرفیت تام آنتی اکسیدان در افراد جوان
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف :مالشعیر یک نوشیدنی غیر الکلی می باشد که در نسل جوان در کشورها ی اسلامی مصرف فراوانی دارد و بدلیل خواص ارگانولپتیک ودارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی مورد توجه می باشد. این مطالعه جهت تعیین تاثیر دریافت ماءالشعیر بر سطح آنتی اکسیدان تام افراد جوان طراحی گردید. مواد و روشها :دریک مطالعه مداخله ای تعداد 50 نفر دانشجوشامل 25دختر و25 پسر بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. سپس از هرفرد 4میلی لیتر خون قبل و پس از دریافت240 میلی لیتر ماءالشعیر اخذ شد.پس از جدانمودن سرم آنتی اکسیدان تام سرم به روشFRAPو به روش اسپکتروفتومتریک مقادیر اسید اوریک سرم و تیول تام (methodHu's) تعیین شد. جهت آنالیز آماری از نرم افزارSPSSاستفاده شد.توصیف و تحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل میانگین،انحراف معیار، تعداد و درصد و برای مقایسه میانگین داده ها از آزمون واریانس یک طرفه استفاده شد..05/0P< به عنوان تفاوت معنی دار شدن مقادیر متغیرها در بین دو گروه در نظر گرفته شد. یافته ها: یافته ها نشان دادمیانگین سنی افراد مورد مطالعه 2/1±20 سال بود. تفاوت معنی داری در میانگین سطح آنتی اکسیدانی تام افراد مورد مطالعه در قبل و بعد مداخله مشاهده شد ( µmol/ l 301±3/1312 درمقابل (µmol/l345± 4/1374) (0001/0= P). اما مقدار اسید اوریک سرم خون افراد مورد مطالعه بعدازمداخله تفاوت معنی داری نداشت. میانگین سطح سرمی تیول تام در افراد مورد مطالعه تفاوت معنی د اری داشت (dl /mg 22 /0 ± 42 /0 درمقابل dl/mg18 /0 ± 59 /0 ) (0001/0= P). بین ظرفیت تام آنتی اکسیدان و تیول سرم دردومرحله قبل ( 0005/0>P و1=r) و بعد ( 0005/0>P و1=r) همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد. نتیجه گیری:یافته ها نشان داد نوشیدن نوشابه غیر الکلی ماءالشعیر به طور چشمگیری باعث افزایش میانگین فعالیت آنتی اکسیدانی تام سرم و تیول پروتئینی در افراد میشود. بنظر می رسد با توجه به تاثیرآنتی اکسیدان ها در سلامتی افزایش توان آنتی اکسیدانی درماءالشعیر می تواند مورد مطالعه قرارگرفته که نیازمند تحقیقات گسترده تر می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدان تام، آبجو غیر الکلی، تیول پروتئین، اسید اوریک،
عنوان انگلیسی
The effect consumption of non- alcoholic beer (Ma-al-Shaeer) on the total antioxidant capacity level in young people
چکیده انگلیسی مقاله
Background & purpose: Ma-al-Shaeerisanon-alcoholicbeer which usually consumed in the younger generation in Islamic countries. It is regarded as having antioxidant compounds and in additiontohavingthe desirable organoleptic properties. Therefore, thisstudy designed to determine the effect of non- alcoholic beer (Ma-al-Shaeer) intake on the total antioxidant capacity (TAC) levelsinyoung people. Material & Methods: In an interventional study,50 students including; 25 girls and 25 boys were selectedas simple random. Then,4ml ofblood was takenfroman individual before and after consumption of 240 millitr Ma-al-Shaeer respectively .After separating the serum, total antioxidant levels was measured by Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP) method. Thespectrophotometric method was used for measuring the level sof uric acid and total thiols (Hu's method). Statistical analysis was done by software SPSS, version 17. It was used for determination mean, standard deviation, number and percent and also one-way ANOVA test for comparison of variables. P < 0.05 was considered as significant difference between two groups. Results: The mean age of samples 20±1.2 year. It was observed significant differenceinmean of total antioxidant level in subjectsbefore and after intervention (1312.3±301 μ mol /lvs.1374.4±345 μ mol/l) (P= 0.0001). But, there was no significant differenceinserumuricacidlevels of subjects. It was observed significant difference between mean serum levels of totalthiols of subjects in before and after intervention (0.42 ± 0.22 mg/ dl vs. 0.59 ± 0.18 mg/dl) (P= 0.0001). There was a significantpositive correlation between consumption of total antioxidant level and totalthiol of subjects in before(r=1, P< 0.0005) and after (r= 1, P< 0.0005) intervention respectively. Conclusion: Results showed thatnon-alcoholic drink Ma-al-Shaeer dramatically increased serum TAC and protein thiols in subjects. According to effect of antioxidant in health, it seems increase of antioxidant power in Ma-al-Shaeer can be analyzed which requires to more extensive investigation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منصور کرجی بانی |
استادیار گروه تغذیه ، مرکز ارتقاء سلامت ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
علیرضا نخعی |
دانشیار گروه بیوشیمی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
فرزانه منتظری فر |
استادیار گروه تغذیه، مرکز ارتقاء سلامت بارداری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
احسان رخشانی |
کارشناس علوم آزمایشگاهی ، دانشکده پیراپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jsums.medsab.ac.ir/article_781_f1eff3a80718d5d13f8aee561344a8ce.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/355/article-355-270044.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات