این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۲۲، شماره ۵، صفحات ۷۸۰-۷۸۷
عنوان فارسی
بررسی اثر ضد میکروبی عصارهی اتانولی گلسنگ Ramalina hyrcana Sipman برروی باکتریهای بیماریزای انسانی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: بیماریهای عفونی، یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است. بهعلت مقاومت تعدادی از باکتریهای بیماریزای انسانی به آنتیبیوتیکها، استفاده از داروهای طبیعی و گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایش است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ضدباکتریایی عصارهی گلسنگ RamalinahyrcanaSipman علیه چند باکتری گرم مثبت و گرم منفی است. مواد و روشها: عصارهی اتانولی گلسنگ مورد نظر با استفاده از دستگاه روتاری تهیه شد. 9 سویهی استاندارد از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی در محیط آبگوشت غذایی کشت داده شد. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) به روش میکرودایلوشن تعیین گردید. یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصارهی گلسنگ R. hyrcana در غلظتهای مختلف مهارکنندهی باکتریهای گرم مثبت و منفی است. نتایج نشان داد که عصارهی این گلسنگ در همهی غلظتها مهارکننده باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است و بعد از استافیلوکوکوس اورئوس کمترین غلظت مهارکننده مربوط به باکتریهای هافنیا و اسینتو باکتر میباشد (ppm5/12). نتیجهگیری: براساس نتایج بهدستآمده ازاین تحقیق وسایرگزارشهای موجود دراین زمینه، میتوان عصارهی اتانولی گلسنگR. hyrcana را بهعنوان عامل کنترلکنندهی بیولوژیک معرفی نمود. با اینحال، برای استفاده ازعصارههای گلسنگهای مختلف در جهت کاربرد بالینی، آنالیز شیمیایی عصارهها و تحقیقات بالینی لازم و ضروری میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اثر ضدباکتریایی، عصارهی اتانولی، گلسنگ، Ramalina hyrcana،
عنوان انگلیسی
An Investigation of Antimicrobial Effects of Ethanol Extract of the Lichen Ramalina hyrcana Sipman on Human Disease-causing Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Infectious diseases are an important cause of mortality in the world. Because of resistance of some human pathogenic bacteria to antibiotics, use of natural and herbal medicine is increasing to control these factors. The aim of this study is to investigate the antibacterial effects of Ramalina hyrcana Sipman lichens against many Gram-positive and Gram-negative bacteria. Materials and Methods: The lichen ethanol extract was prepared by using a rotary machine. Nine standard strains of Gram- positive and Gram -negative bacteria were cultured in nutrient broth. The minimum inhibitory concentration (MIC) was determined by the micro dilution method. Results: The results of this study showed that the lichen R. hyrcana extract in different concentrations inhibited both Gram-positive and Gram-negative bacteria. The results showed that the lichen extract of all concentrations inhibited of Staphylococcus aureus. After S. aureus bacteria inhibition, the minimum inhibitory concentrations are for Hafnia and Acinetobacter (12.5 ppm). Conclusion: According to the results and other reports in this area, lichen R. hyrcana extract could be introduced as a biological control agent. However, for the use of different lichen extracts for clinical application, the chemical analysis of extracts and clinical research is necessary.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد بکاییان |
استادیار مرکز تحقیقات عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
فرامرز دهمرده |
کارشناس ارشد زیست شناسی علوم گیاهی- سیستماتیک گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
محمد سهرابی |
استادیار سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
سعیده سعیدی |
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jsums.medsab.ac.ir/article_756_eed7cf0925c76692d41229e70dfa3c07.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/355/article-355-270064.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات