این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۲۲، شماره ۴، صفحات ۵۶۵-۵۷۰
عنوان فارسی
بررسی اثر ضدّمیکروبی عصاره اتانولی برگ چای ترش (HibiscusSabdariffa) در برابر کلبسیلا پنومونه ای مقاوم به آنتی بیوتیکهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: گیاه چای ترش به طور گسترده در مناطق حارّه ای کشت می شود و رنگ گلبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ غذایی کاربرد دارد. برای پیشگیری و درمان سنگ های کلیوی و مثانه در طب سنّتی، هم چنین به عنوان آنتی باکتریال، ضدّقارچ و مادّه هیپوکلسترولمیک استفاده می شود. کلبسیلا پنومونیه یک پاتوژن فرصت طلب گرم منفی و یکی از عوامل شایع عفونت های بیمارستانی است. این باکتری، به ویژه در نوزادان باعث پنومونی، سپتی سمی، مننژیت، اسهال و باکتریمی می شود. افزایش ظهور مقاومت به چند دارو در بین ایزوله های بیمارستانی کلبسیلا پنومونیه؛ گزینه های درمانی را برای درمان عفونت های ایجادشده به وسیله این باکتری محدود کرده است.هدف از این مطالعه بررسی اثر ضدّمیکروبی چای ترش (Hibiscus Sabdariffa) در برابر کلبسیلا پنومونه ای مقاوم به آنتی بیوتیکهای مختلف می باشد. مواد و روشها: برای تهیه عصاره از روش ماسیراسیون (خیساندن) استفاده شد. برای خروج حلال از دستگاه روتاری استفاده شده است. 12 سویه کلبسیلا پنومونه ای از عفونت ادراری بیماران بستری در بیمارستان شهرستان زابل جداسازی شد. حدّاقل غلظت بازدارندگی عصاره گیاه چای ترش در غلظت های مختلف با روش رقّت سازی در چاهک برروی باکتری ها تعیین شد. حساسیّت سویه ها به چند آنتی بیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربی- بائر مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که کلبسیلا پنومونه ای جدا شده به ترتیب حساس به آنتی بیوتیکهای اریترومایسین(6/16%)، سفتازیدیم (6/16%) و سفکسیم(3/8%) بودند. نتایج حاصل از بررسی اثر عصاره گیاهی نشان داد که عصاره اتانولی چای ترش در غلظت های mg/ml10 و mg/ml5 بیشترین اثر مهار کنندگی(MIC) در برابر نمونه های کلبسیلا پنومونه ای داشته است و تنها یک سویه از کلبسیلا پنومونه ای در غلظت 25/1 میلی گرم بر میلی لیتر مهار شده است. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که چای ترش دارای اثر ضدّباکتریایی بالای روی کلبسیلا پنومونه ای مقاوم به آنتی بیوتیک است. البتّه، کاربرد بالینی این گیاه نیازمند مطالعات بیشتر و وسیع تری می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
An Evaluation of Antibacterial activity of Ethanolic Extract of sour tea (Hibiscus Sabdariffa) against Klebsiella Pneumoniae Resistant to antibiotics
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Purpose: The present study was carried out to determine the potential antibacterial agent of ethanolic extract of Hibiscus Sabdariffa against Klebsiella Pneumonia isolation of urinary tract infections. Methods and Materials:The leaf H. Sabdariffa was properly dried and pulverized into a coarse powder as described by Hanafy. Twenty grams of grinded powders from each plant were soaked in 60 ml of ethanol (95 %v/v) plus water, separately for one day with occasionally shaking. After one day of dissolving, materials were filtered through a Whatman no. 1 filter paper .Then the filtrates were evaporated using rotary evaporator. At last, 0.97 g of dried extract was obtained and then stored at40C in an air tight screw-cap tube. Isolation of bacteria : All 12 K. Pneumoniae were isolated from urine culture of hospitalized patients (Amir Al-Momenin Hospital, Zabol, south-eastern Iran), whom suffered from urinary tract infections during the years 2010- 2011. Isolated bacteria were identified by Gram's stain and standard biochemical tests. Sensitive strains to several antibiotics were evaluated by the disk diffusion method with standard Kirby - Bauer. Results: Results showed Klebsiella Pneumoniae isolates resistant to the antibiotics Erythromycin (75%) , Cefixime (3/58%) and Ceftazidime (3/33%). The results showed that the ethanol extract of Hibiscus tea with 10 ml / mg and l5 mg/m density have maximum inhibitory against Klebsiella Pneumonia samples and only one strain of K. Pneumoniae is inhibited in concentration 1/25. Discussion: It seems that H.Sabdariffa extracts could inhibit the growth of all of the mentioned bacteria. We noticed that the bactericidal effect of H.Sabdariffa extract was less than its bacteriostatic effects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرشته جوادیان |
کارشناس ارشد تکوین ، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی ، دانشگاه علوم پزشکی زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زابل (Zabol university of medical sciences)
زهرا سپهری |
استادیار، پزشک، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زابل (Zabol university of medical sciences)
منصور امرایی |
استادیار، پزشک، گروه فیزیولوژی ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ایلام (Ilam university of medical sciences)
زهره کیانی |
دانش آموخته پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)
مریم شهرکی مجاهد | shahraki mojahed
دانش آموخته کارشناسی ارشد ژنتیک، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زابل (Zabol university)
زهرا شاهی |
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
سپیده پورقاسمی فتیده | pourghasemi fatideh
دانش آموخته کارشناسی ارشد ژنتیک، سوپروایزر آموزشی بیمارستان سید الشهدا زهک، دانشگاه علوم پزشکی زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زابل (Zabol university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jsums.medsab.ac.ir/article_712_fead69071ff0f1eda7f29ef991db0cac.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/355/article-355-270083.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات