این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ژنتیک نوین، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۳۶۵-۳۷۳

عنوان فارسی ارزیابی اثرات اصلی و متقابل ژنوتیپ × محیط و برآورد ضرایب همبستگی ارزش‌های اصلاحی ژنومی صفات کیفیت نانوایی گندم (T.aestivum L.)
چکیده فارسی مقاله جهت ارزیابی اثرات اصلی و متقابل ژنوتیپ × محیط و برآورد و مقایسه ضرایب همبستگی ارزش‌های اصلاحی ژنومی صفات کیفیت نانوایی گندم در یک جمعیت پیشرفته اصلاحی گندم نان، آزمایشی در قالب طرح آلفا لاتیس در سه تکرار با 50 لاین و ارقام شاهد در ایستگاه تحقیقاتی چرداول مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام به مدت دو سال اجرا شد. تجزیه واریانس صفات کیفیت نانوایی گندم به صورت ساده و مرکب انجام و عامل ژنوتیپ، سال و اثر متقابل ژنوتیپ × سال بر میزان پروتئین خام، عدد فالینگ، عدد زلنی و اندازه حجم رسوب SDS معنی‌دار بود. برای برآورد ارزش‌های اصلاحی ژنومی از روش ddRAD-Seq و بستر NextSeqTM500Illumina استفاده شد. تعداد کل SNP های صحیح فراخونی شده برای 50 درصد داده گم‌شده برابر با 3342 عدد، که تعداد 1322 بر ژنوم B، 1253 بر ژنوم A و 767 روی ژنوم D و بیشترین SNP بر روی کروموزوم دو و سه از ژنوم B و کمترین آن روی کروموزوم چهار از ژنوم D شناسائی شد. برآورد ضریب همبستگی ارزش اصلاحی ژنومی در سال اول، دوم و متوسط دو سال برای صفات پروتئین خام، عدد فالینگ و عدد زلنی با روش‌های آماری رگرسیون LASSO و رگرسیون شبکه الاستیک صورت گرفت و برای اندازه حجم رسوب SDS هیچگونه مدلی برازش نشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اثرات اصلی و متقابل، روش آماری، ژنوتیپ‌سنجی به روش ddRAD-Seq، ضرایب همبستگی برآورد ارزش اصلاحی ژنومی، گندم نان

عنوان انگلیسی Evaluation of the main and genotype × environment interaction effects of and estimation of correlation coefficients of genomic breeding values of bakery quality traits of bread wheat
چکیده انگلیسی مقاله To evaluate the main and genotype × environment interaction effects of and to estimate and compare the correlation coefficients of genomic breeding values ​​of bread wheat bakery quality traits in an advanced bread wheat breeding population, an experiment in the form of alpha lattice design in three replications with 50 lines and checks in Chardaval research station Ilam Agricultural and Natural Resources Research and Education Center was conducted for two growing years in row. Analysis of variance simple and combined for bread wheat bread-making qualitative traits was performed. Combined analysis of variance indicated significant effects of genotype, environment and interactions of genotype × environment. In order to calculate genomic breeding values of ddRAD-Seq method and NextSeq TM 500 Illumina ® platform were used. The total number of correct SNPs recalled for 50% of the missing data were 3342, of which 1322, 1253 and 767were on the B, A & D genomes respectively. The highest SNPs on the 2B and 3B and the lowest on 4D chromosomes were identified. The correlation coefficients of genomic breeding values in the first, second and mean two years for crude protein, Falling number and Zeleny number traits was estimated by LASSO regression and elastic net regression and no model was fitted for SDS sediment volume.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Main and interaction effects, Statistical methods, Genotyping by ddRAD-Seq, Genomic estimated breeding values correlation coefficients, Bread wheat

نویسندگان مقاله محمد رضا بی همتا | Mohammad Reza Bihamta
University of Tehran
دانشگاه تهران

محمد آرمیون | Mohammad Armion
Ilam Agricultural and Natural Resources Research and Education Center
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام

رضا معالی امیری | Reza Maali Amiri
University of Tehran
دانشگاه تهران

منوچهر خدارحمی | Manuchehr Khodarahmi
Seed and Plant Improvement Institute
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

ساچیکو ایسوبه | Sachiko Isobe
Kazusa DNA Research Institute
موسسه تحقیقات DNA کازوسا ژاپن


نشانی اینترنتی http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-395-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ژنتیک گیاهی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات