این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
ژنتیک نوین
، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۴۱۱-۴۱۹
عنوان فارسی
بررسی تاثیر GABA روی خصوصیات بیوشیمیایی و بیان ژنهای CBF۱-CBF۴ در انگور تحت تنش سرما
چکیده فارسی مقاله
تنش سرما ازجمله تنشهای ناگهانی بوده و خسارات زیادی بر محصولات کشاورزی وارد میآورد. گیاهان با وجود دارا بودن مکانیسمهای تحمل تنش سرما باز قادر نیستند به میزان سرعت توسعه تنش در منطقه عمل نمایند. . کاربرد ترکیبات هورمونی و شبه هورمونی میتواند تاحدودی از خسارات ناشی از سرما بکاهد، به این منظور عملکرد گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) بر روی خصوصیات بیوشیمیایی و بیان ژنهای متحمل به سرما در نهال انگور مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش برای کاهش تلفات تنشسرما از اسپریبرگی GABA در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و در 3 غلظت (صفر (شاهد)، 20،10 میلیمولار) بر روی قلمههای یکساله انگور، رقم ریش بابا (متحمل) و رقم یاقوتی (حساس) استفاده گردید، قلمههای تیمار شده به گروس چنبر با دمای 4 درجه سانتیگراد منتقل و پس از تحمل دوره سرما 10ساعته در پنج مرحله سرمادهی (صفر (شاهد)، 2، 4، 8 و 10 ساعت) نمونه برداری صورت پذیرفت و در آزمایش اول شاخصهای بیوشیمیایی از قبیل محتوایآنتیاکسیدانیکل (DPPH)، فنلکل و فعالیت آنزیم سوپراکسیددسموتاز مورد بررسی قرار گرفت، درآزمایش دوم نمونههای تیمار شده GABA با غلظت20 میلیمولار در 8 و10 ساعت بعد از اعمال تنش در مقایسه با سایر تیمارها در هر دو رقم بیشترین اثر مثبت را به جهت مقابله با اثرات سوءسرما از خود نشان دادند لذا وارد بررسی مولکولی شده و بدین ترتیب بیان ژنهای CBF1،CBF2، CBF3و CBF4دخیل در سرما با روش Real Time-PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد GABA سبب افزایش سیگنالینگ گیاه و تولید ترکیبات آنتیاکسیدانی میشود و قادر است رادیکالهای آزاد تولید شده طی تنش را مهار نماید. همچنین موجب تقویت سیگنالینگ درون گیاه شده و سطح بیانژن مقاومت در انگور 8 و10 ساعت بعد از اعمال تنش سرما بالاتر برده است. عامل رونویسی CBF2بین ارقام تیمار شده با GABA در غلظت20 میلیمولار بالاترین سطح بیان را دارا میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، اتاقک رشد، انگور، گاما آمینوبوتیریک اسید، CBF
عنوان انگلیسی
The effect of GABA on biochemical properties and expression of CBF1-CBF4 genes in grapes under cold stress
چکیده انگلیسی مقاله
Cold stress is one of the sudden stresses and causes a lot of damage to agricultural products. Plants, despite having open cold stress tolerance mechanisms, are not able to act at the rate of stress development in the region. . The use of hormonal and quasi-hormonal compounds can reduce the damage caused by cold to some extent. For this purpose, the function of gamma-aminobutyric acid (GABA) on biochemical properties and expression of cold-tolerant genes in grape seedlings was investigated. In this study, to reduce cold stress losses from GABA leaf spray in the form of a randomized complete block design in three replications and in 3 concentrations (zero (control), 20.10 mM) on annual grape cuttings, Rish Baba cultivar (tolerant) and Yaghooti cultivar (susceptible) were used zero (control), 4, 8 and 10 hours) sampling was performed and in the first experiment biochemical parameters such as antioxidant content (total DPPH), phenol alcohol, and superoxide dismutase activity were examined, in the second experiment the treatment samples GABA at a concentration of 20 mM at 8 and 10 hours after application of stress in comparison with other treatments in both cultivars showed the most positive effect to counteract the effects of cold, so entered the molecular study and thus gene expression of CBF1, CBF2, CBF3 and CBF4 genes involved in cold were examined by Real Time-PCR. The results showed that GABA increases plant signaling and production of antioxidant compounds and is able to inhibit free radicals produced during stress. It also strengthens the signaling inside the plant and raises the expression level of resistance in grapes 8 and 10 hours after the application of cold stress. The transcription factor CBF2 has the highest expression level among GABA treated cultivars at a concentration of 20 mM has increased the resistance level in grape seedlings to an acceptable level.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant, Growth chamber, Grape, Gamma aminobutyric acid, CBF
نویسندگان مقاله
بهاره قربانی | bahareh ghorbani
urmia university
دانشگاه ارومیه
رقیه نجف زاده | Roghayeh Najafzadeh
Urmia University. Miandoab Branch
دانشگاه ارومیه واحد میاندوآب
نشانی اینترنتی
http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-321-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ژنتیک گیاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات